Djoenie Steenvoorde tekent in Den Bosch

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Djoeni Steenvoorde maakt met ingang van het komende seizoen een overstap van Rotterdam Challengers naar landskampioen EiffelTowers Den Bosch.

Vooral het afgelopen seizoen heeft de 1.96 m. lange Steenvoorde laten zien een belangrijke rol te kunnen spelen in de Nederlandse eredivisie. Gemiddeld scoorde hij meer dan 14 punten per wedstrijd.
De 27-jarige forward genoot zijn opleiding bij MSV Noordwijk. Op 18-jarige leeftijd maakte hij zijn debuut in de eredivisie bij Omniworld Almere.

Na 7 seizoenen te hebben gespeeld in Almere ging Djoeni in 2006 over naar Rotterdam.
De 16-voudige international heeft een overeenkomst getekend tot en met 2012.
Met de komst van Djoeni Steenvoorde heeft EiffelTowers Den Bosch 6 Nederlandse spelers Jos Frederiks, Marcel Aarts, Kees Akerboom, Jeroen van Vugt en Joost Padberg – voor haar team van het komende seizoen voor meerdere jaren aan zich gebonden.
2 Nederlandse talenten voor lange tijd onder contract bij EiffelTowers Den Bosch.
De 19-jarige Bob van den Enden, afkomstig uit de eigen jeugd van EiffelTowers Den Bosch heeft een 4-jarige overeenkomst afgesloten met EiffelTowers.

Forward Van den Enden, 1.97m lang, kwam het afgelopen seizoen al enige malen uit voor het 1e herenteam van EiffelTowers Den Bosch.
Het komende seizoen zal Bob van den Enden worden uitgeleend aan Aris Friesland om eredivisie-ervaring op te doen.
Ook de 2.06 meter lange Patrick Frimpong heeft een keus gemaakt voor een langdurige samenwerking met EiffelTowers Den Bosch.
Inside speler Frimpong speelde het afgelopen seizoen voor EBBC in de promotie-divisie. Ook hij kwam dit seizoen enkele malen uit voor het 1e team van EiffelTowers Den Bosch.

In het eerste jaar van zijn 3-jarige overeenkomst zal ook Frimpong de nodige eredivisie-ervaring opdoen bij Aris Friesland.
De eredivisie-ervaring die Van den Enden en Frimpong op gaan doen bij Aris Friesland is een uitvloeisel van de samenwerking tussen Aris Friesland en EiffelTowers Den Bosch.

Op 15 februari j.l. is een technisch beleidsplan gepresenteerd door EiffelTowers Den Bosch, waarin onder andere de afspraak is gemaakt om jaarlijks 2 tot 3 talentvolle Nederlandse spelers ervaring te laten opdoen op eredivisieniveau bij Aris Friesland.
Daar EiffelTowers naast de basketballontwikkeling ook groot belang hecht aan hun maatschappelijke ontwikkeling, zullen deze spelers ook op studiegebied, begeleid en gevolgd worden door de Bossche organisatie.