Donar met de hakken over de sloot op 1-0

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Donar heeft de eerste wedstrijd van de play-offs met hakken over de sloot gewonnen. De game begon  goed voor de thuisploeg die snel richting een voorsprong ging van 20 punten. Zeker Clay Mounce begon het eerste kwart zeer voortvarend met 13 punten.

Ondanks die goede start zakte het direct na de rust behoorlijk in.  Coach Stimac vraagt al een time-out aan na amper een minuut spelen sinds de pause.

Yoast United is een comeback-ploeg en onder leiding van Cole en Casero kruipt de ploeg steeds dichterbij. Door Donar het ritme te ontnemen komen ze zelfs terug tot drie punten. “Daarna hebben we 3 turnovers en is het toch voorbij.”, aldus coach Vervaeck.

Willem Brandwijk geeft na afloop aan geslaagd te zijn voor zijn ‘huiswerk’ wat betekent zorgen dat Levi weinig scoort. “Dat is gelukt maar op veel andere punten zijn we niet geslaagd”, aldus de center.

Focus is het belangrijkste punt om te verbeteren aldus Donar-coach Stimac. Ondanks het moeizame slot wint Donar en sta het op matchpoint in deze korte serie. Donderdagavond kan de beslissing vallen in Bemmel.