Donar eerste finalist Basketball Cup 2022

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Voor aanvang van de tweede halve finale tussen Donar en Aris Leeuwarden is het duidelijk dat Aris Leeuwarden een wonder nodig heeft om de finale te halen. Een gat van 33 punten goed maken is schier onmogelijk. Dat zal de ploeg moeten proberen zonder Macunda en ook bij Donar zit Addison geblesseerd op de bank naast Koenis en Luke.

Waar Donar de game in Martiniplaza voor de rust al besliste is het nu een heerlijke puntje-puntje game tot aan de rust. De ploegen doen niets voor elkaar onder. Van 14-13 na het eerste kwart is het 33-33 bij de rust. Gavin is dan topscorer met 12 punten voor Donar en Cooper met 7 voor Aris.

Na de rust loopt Donar weg naar 35-44 maar kan het gaatje niet in stand houden. Cooper maakt er 47-50 van en weer close. Enkele minuten is Aris niet bij de les en het kwart eindigt met 47-63.

Het laatste kwart is voor Tim Hoeve die eigenhandig met meerdere driepunters de teams weer op gelijke hoogte brengt bij 68-68. Hij zal topscorer worden met 7 driepunters en dus 21 punten. In de laatste minuten pakt Donar toch een klein gaatje en wint uiteindelijk met 70-80 en is de eerste finalist voor de Basketball Cup 2022.