Donar kan opnieuw niet winnen

Drie dagen na de flinke nederlaag tegen ZZ Leiden treedt Donar thuis aan tegen Yoast United. De vorige ploeg van Donar-coach Matthew Otten. De bezoekers zijn nog niet zo op dreef als vorig seizoen maar is ook niet zomaar verslagen.

Drie weken geleden won met vijf punten in Bemmel. Vanavond heeft het erg veel moeite met de gasten. Sterker nog, Donar kan eigenlijk gewoon niet op voorsprong komen. Een aantal maal is het gelijk maar een gat kan de ploeg van Otten niet slaan. Dankzij Lotana Nwogbo en zijn 24 punten blijft Donar altijd op het vinkentouw.

Maar op vier minuten voor het eind als Yoast United met 74-85 aan de leiding gaat mist Yoast United cruciale vrije worpen. Die hadden de wedstrijd in het slot gegooid. Mede door de foutenlast van de bezoekers komt Donar in een paar minuten erg dichtbij. Het is 82-85 met nog een minuut te gaan en zou het dan toch gaan lukken voor de thuisploeg?

Nwogbo maakt 84-85 en dan neemt Yoast United veel tijd voor de aanval die mist maar Donar kan zelf geen score meer maken. Daarmee gaat de tweede wedstrijd op rij verloren voor Donar. Teleurstellend en Donar moet dus genoegen gaan nemen met een plek in de subtop.