Donar komt net te kort voor een overwinning in Europa

Op papier wordt Bayreuth hoger ingeschat dan Donar vanwege hun deelname aan de sterkere Duitse Bundesliga. Maar Bayreuth is mede door veel blessureleed nog niet verder gekomen dan de 12de plaats. Met Wells als een speler die ooit in Zwolle speelde en Raoul Korner coach van Den Bosch.

Voor Donar zal het een lastige opgave worden zonder Austin Luke die mogelijk heel lang uit de roulatie kan zijn. Daarnaast is Nwogbo voor meerdere weken uitgeschakeld.

Het begin van de wedstrijd is dus ook zeker niet voor de thuisploeg. Een ontketende Thornton zorgt voor 12 punten voor Bayreuth. Donar kan er wel iets tegenover zetten maar 12-22 is al fors na een kwart.

Daarna loopt het verschil op tot zelfs 15 punten maar gebrek aan focus zorgt er voor dat Bayreuth de game niet voortijdig op slot gooit. Na de rust komt Donar met meer focus en passie terug op het veld. Het levert dan nog niet terug een comeback op maar de bezoekers lopen niet meer uit.

Van 31-39 bij rust naar 49-58 na drie kwarten en het momentum voor de thuisploeg.  Dat momentum maakt dat het laatste kwart heel spannend gaat worden. Op een belangrijk moment wordt een bal van Koenis afgekeurd want schotklok-overtreding. Een 54-58 score was zo mooi geweest maar helaas. De bal valt wel aan de andere kant.

In de volgende drie aanvallen komt Donar niet tot een fatsoenlijke score en dan gaat de game toch verloren met 64-71. Inzet en de sfeer was zeker in het laatste kwart erg goed. Uitblinker bij Donar is Henry Caruso met 20 punten en 10 rebounds.