Donar start slecht in groepsfase FIBA Europe Cup

Vanavond de eerste wedstrijd in de groepsfase van de FIBA Europe Cup tegen de London Lions. Voor Donar-coach Matthew Otten is het goed dat Henry Caruso is terug gekeerd. Luke Austin zal helaas nog steeds niet spelen.

De wedstrijd begint heel close en is nog niet heel puntrijk. Een 13-13 1e kwart is relatief lage score. Daar veranderd voor Donar in het tweede kwart weinig aan maar wel voor de London Lions.

Elke misser bij Donar en de ballen vallen niet echt leidt tot een score aan de andere kant en zo wordt het een 9-26 tweede kwart. De London Lions staan zo mede door Teague op een riante 22-39 voorsprong bij de rust.

Na de onderbreking moet Donar dus aan de bak om niet al voortijdig klaar te zijn. Dankzij een 6-0 na de break mislukt dat plan volkomen en staat het zelfs even 22-45. Donar wint het kwart wel en komt terug tot 50-62.

Een niet onoverbrugbare achterstand en zeker Nwogbo gelooft er nog in. Mede door de lange en beresterke center van Donar komt de thuisploeg iets dichterbij. Maar als hij geblesseerd van het veld stapt met nog iets minder dan 6 minuten te spelen is het over en sluiten voor de thuisploeg.

London Lions gaat met een 60-79 overwinning in de pocket terug. Is er slecht weer op komst in Groningen? Zaterdag naar Den Helder om weer vertrouwen te tanken.