Donar – Landstede Zwolle

Zo na de winst tegen Rotterdam is dan nu eindelijk weer de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen in de eigen Martiniplaza. Maar er is veel veranderd sinds de zomer waaronder het team. De echte krachtpatsers zijn vertrokken. Ivica Skelin moet het vooral doen met een groep jonge Nederlanders jongens. “Eerste zes halen zou al heel mooi zijn dit seizoen. We spelen momenteel met vier professionals en de rest zijn kinderen”, aldus de coach.

In de wedstrijd tegen Landstede Zwolle is het wel duidelijk waarom hij dat zei. De ploeg is onervaren en lijdt vooral in het tweede kwart veel balverlies. De bezoekers profiteren daar optimaal van en slaan hun slag in dat kwart. Na het eerste kwart is het weliswaar nog 14-17 maar dan gaat het los.

Valentijn Lietmeijer schiet in twee minuten viermaal op rij een bom raak en dan wordt het best rustig in Martiniplaza. Donar achter met 21-40 en dan verschilt loopt op tot maximaal 23 punten.

“Dankzij hem gingen we cruisen. Wat er daarna gebeurde weet ik niet precies. Maar we hebben wel een les geleerd en daar ben ik dan blij om”, aldus Herman van den Belt.

Hij doelt op de tweede helft die anders verloopt. Na een onrustige fase met twee onsportieve en technische fout loopt Zwolle uit tot de maximale voorsprong. Het is dan 31-54 en nog 5:48 te gaan in het derde kwart. Een paar minuten laten begint dan de opmars van Donar. Na het fluitsignaal is het dan nog 49-63 en gloort er hoop.

Nog 2:39 op de klok en het verschil is 65-71 en dat betekent kansen. Slim spelen en goed verdedigen en je maakt een kans. Maar de vermoeidheid door de kleine rotatie en foutenlast beginnen hun tol te eisen. JT Tiller schiet met een bom de wedstrijd definitief op slot maar het is noemenswaardig dat Donar uiteindelijk met maar vier punten ten onder gaat.

De ploeg heeft een smalle rotatie en mist Bekkering vanwege een blessure en Jeter is nog niet speelgerechtigd. “Ik ben blij dat we zijn blijven knokken. De komst van Jeter gaat het ons goed doen vanwege zijn kwaliteit maar ook in de rotatie. Vanavond passten we veel te weinig en hij kan dat inbrengen. Maar willen we echt competitief zijn dan moeten er nog twee spelers bij.”, aldus Skelin.