Donar verliest terecht

De wedstrijd tussen Donar en Den Bosch begon al 45 minuten later dan normaal. Een ring was door een dunk in de warming up stuk gegaan en moest vervangen worden. Bij het begin van de wedstrijd scheurde het netje van de nieuwe ring. Tot tweemaal toe werd er geknipt in het netje. Vervolgens begon de wedstrijd. Direct na het eerste kwart leidden de bezoekers al en dat hebben ze tot het eind gedaan. De wedstrijd was bijzonder slecht. Opvallendste speler was Travis Reed van Den Bosch. Bij MPC Donar viel op dat er belangrijke en eenvoudige defensieve regels niet werden uitgevoerd. Voor de ingewijden: de switch / rotation van verdedigers werd niet uitgevoerd. Het gevolg hiervan was dat Den Bosch elke keer vrije doortocht had naar de basket. In de aanval was duidelijk te zien dat het spelletje er ook niet goed uit kwam. Kortom het spel was dramatisch slecht van Donar. Halverwege het derde kwart stapte Donar op de zone verdediging. De wedstrijd was toen al gelopen. Maar Den Bosch had wel meer moeite met de zone. Het schieten was van beide kanten ook niet goed maar vrije worpen minder dan 60% voor Donar is heel erg slecht. Zeker ook omdat je vrije worpen kunt oefenen. Wat nog meer opviel bij beide teams was het vele balverlies. Veroorzaakt door passes naar mensen die inmiddels al op een andere plek stonden. De uiteindslag was 73 – 89 en het is duidelijk dat Donar nog flink moet gaan nadenken.