Donar wint na verlenging in Kapfenberg

De derde wedstrijd van Donar is een belangrijke game. Een nieuwe nederlaag zou de kansen voor de volgende ronde aanzienlijk doen slinken. Opnieuw zal het team wel aantreden zonder Nwogbo en de jarige Austin Luke. In Kapfenberg begint de game erg close. In het eerste kwart zijn de teams erg aan elkaar gewaagd. Donar gaat na tien minuten spelen met 19-21 aan de leiding.

Maar direct bij de start van het tweede kwart plaatst de thuisploeg een 5-0 run. Dankzij Milos Grubor loopt Kapfenberg Bulls uit naar 29-23. Echt doordrukken lukt de Oostenrijkse formatie niet en met een prachtige en hele verre driepunter schiet Caruso zelfs in de buzzer teams op gelijke hoogte. Het is dan 35-35 en de ploegen zijn aan elkaar gewaagd.

In kwart drie blijft het een close game en golft het op en neer. Donar paar punten voor en dan weer paar puntjes achter. Mede dankzij Donte Ingram die zich nadrukkelijk laat zien in dit kwart is het 53-54 na afloop van dit kwart.

Het laatste kwart wordt enerverend. Donar plaatst een 6-0 run en lijkt zelfs de deur op slot te gooien bij 53-60. Het verschil loopt zelfs op tot 11 punten. Na vier minuten spelen is het 56-67 en dat zou voldoende moeten zijn. Coach Matthew Otten vertelde het zaterdag nog: “we moeten verbeteren in het succesvol afsluiten van een game”.

Nou daarvoor mag men de komende dagen zeker de video eens goed gaan bekijken. Want elf punten en nog zes minuten te spelen zou doorgaans moeten betekenen dat je wint. Maar op 0:41 van het eind is het na een turnover van Donar 74-73. De spelers van Kapfenberg Bulls geloven er in en alles en iedereen gaat achter de bal aan. In scrimmage scoort topscorer Caruso 74-75 en nog een vrije worp er bij. Het laatste schot van in dit kwart is van Joshua Scott en dan is het 76-76 oftewel er komt een verlenging.

Het beeld van twee gelijkwaardige ploegen gaat ook op voor de verlenging. Het blijft heel spannend en Donar scoort als eerste. Er is zo’n mythe in het basketbal dat de ploeg die als eerste scoort in de verlenging ook wint. Vanavond blijkt dit andermaal te kloppen en mag Donar en coach Matthew Otten opgelucht ademhalen. Donar wint met 85-89 en Henry Caruso haalt een double-double met 22 punten en 14 rebounds.