Europees seizoen voorbij met dreun in Bayreuth

De opgave vooraf was eenvoudig. Minimaal 8 punten meer scoren dan Bayreuth en overwintering in de FIBA Europe Cup zit erin. De uitvoering om tot dat resultaat te komen is iets geheel anders natuurlijk.

In Martiniplaza was Medi Bayreuth nog wat gehavend qua team. Thuis was daar minder sprake van en ook bij Donar speelde Nwogbo weer mee. Maar dat blijkt niet het verschil te maken in deze wedstrijd voor Donar.

De eerste paar minuten beginnen verdedigend matig voor Donar en dan staat er al 9-0 op het scorebord voor Medi Bayreuth. Een time-out volgt van Donar maar het tij kan nog niet gekeerd worden. Een 24-11 kwartstand is geen hoopgevend begin.

Donar kan in het tweede kwart wel wat terug doen en fraaie scores van Williams en dunk van Nwogbo. Donar maakt het verschil weer kleiner dan 10 punten. Een ruststand van 44-36 is te overbruggen voor de bezoekers.

Na de rust begint Medi Bayreuth waar het de wedstrijd ook mee begon. Namelijk eenvoudige scores maken en weer het gat vergroten. Ondanks dat Wohlrath even geblesseerd moet uitstappen wordt het verschil weer ruim boven de 10 punten getild. Het schommelt lange tijd rond de 15 punten en Donar is niet bij machte om hier iets aan te veranderen.

Cameron Wells, ooit speler van Landstede Hammers, is niet te stoppen en staat na kwart drie al op 16 punten. In dat laatste kwart maakt die er nog twee. Donar lijkt moe gestreden te zijn en zo’n drie minuten voor het eind is het gat 20 punten 77-57 en is het lot bezegeld.

Donar zal nog eenmaal dit seizoen in Europees verband een wedstrijd spelen en dan is het voorbij.

Ondanks de 13 punten van Addison wint Medi Bayreuth met 84-61 en is Groep A in de FIBA Europe Cup beslist. London Lions en Medi Bayreuth gaan overwinteren.

Donar kan zich focussen op de BNext League.
Woensdag afsluitende thuiswedstrijd tegen Kapfenberg Bulls.