Donar wint uiteindelijk van taai Feyenoord

Donar zal opnieuw zonder Koenis en Luke aantreden thuis tegen Feyenoord Basketball. De Rotterdammers hebben deze week hun topscorer Jonathan Holton laten gaan en moeten het dus zonder Amerikaan doen. Op papier worden daarmee de kansen een stuk kleiner voor de bezoekers.

De thuisploeg die inmiddels een paar ruime overwinningen op rij heeft geboekt krijgt nu een team tegenover zich die best taai genoemd mag worden. Donar schiet met 12-2 nog wel uit de startblokken Vrij snel daarna is het 12-8 en weer close. Leon Williams maakt er dan vervolgens van grote afstand 15-8 van. Het 1e kwart eindigt met 23-17 in het voordeel van Donar.

Feyenoord Basketball blijft op het vinkentouw en als de concentratie niet opperbest is bij Donar komt Feyenoord mede door een 10-0 run terug tot 40-38. Gelukkig kan coach Matthew Otten in de pauze alles proberen recht te zetten.

Dat derde kwart wint Donar met 27-14 ruim en daarmee komt er een veilige marge tussen de twee ploegen. Een fraaie dunk nog van Egekeze dit kwart en Donar gaat met 69-52 het laatste kwart in.

Concentratieverlies opnieuw bij de thuisploeg en Feyenoord probeert nog iets. Het verschil loopt iets terug maar niet genoeg. Vier spelers halen het eind van de game niet door vijf persoonlijke fouten. Uiteindelijk wint Donar toch in eigen huis met 84-75. Topscorers zijn Nwogbo voor Donar met 14 punten en Cairon Jones heeft er 19 namens Feyenoord.