Donar heeft geen enkele moeite met BAL

Na een periode van geen wedstrijden wordt er dan weer gespeeld in Martiniplaza maar opnieuw zonder publiek. Op de 40ste verjaardag van Donar-coach Matthew Otten speelt zijn ploeg thuis tegen BAL uit Weert. Een overwinning voor de thuisploeg is te verwachten. In de afgelopen weken heeft Donar ook twee nieuwe spelers aangetrokken die vanavond ook zullen spelen.

Jimmy Gavin is de startende guard nu Austin Luke nog steeds geblesseerd is. De nieuwe spelverdeler laat een prima indruk achter met weliswaar geen enkele score maar wel fraaie assists. Maar over de nieuwe spelers is pas echt iets te zeggen in wedstrijden tegen de topploegen.
Vanavond oogt Donar in ieder geval fit en het spel lijkt wat meer samenhang te hebben.

Het zorgt ervoor dat de bezoekers eigenlijk nooit een kans hebben op een mooi resultaat. De bezoekers uit Weert doen zeker hun best en proberen met gestructureerd spel zeker mee te doen. Maar het gat in kwaliteit is simpelweg te groot. De wedstrijd is helaas al heel snel ontdaan van enige vorm van spanning.

Van 24-7 het 1e kwart is het 47-17 bij de rust. Het derde kwart is weer voor Donar met 21-8 en het laatste kwart gaat gelijk op. Uiteindelijk wordt het 83-40 voor de thuisploeg met Nwogbo en Addison met 15 punten de topscorers. Aan de zijde van BAL Limburg wordt Donovan Mitchell met 9 punten de topscorer.