eerste training 2007-2008

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De kop is eraf zoals het zo mooi genoemd kan worden in Nederland. De eerste training van het seizoen 2007-2008 zit erop. Een bijzondere training want de selectie is behoorlijk vernieuwd en na vier jaar Ton Boot staat er nu een andere coach voor de groep.

Een jonge Spaanse coach zal het team laten proberen naar grote hoogte te doen stijgen. Helaas voor vele supporters zal er minder contact zijn met de coach want hij heeft aangegeven geen openbare trainingen te willen geven. Vanavond is de enige uitzondering.

Joseph Claros geeft aan dat de vele toeschouwers geen grote indruk op hem hebben gemaakt want hij is zo gefocust op zijn spelers. Maar voor de jongens is het natuurlijk fantastisch, aldus de coach.

Rond de 400 toeschouwers zien hoe de nieuwe mannen werken aan hun conditie. Alleen Rogier Jansen en Guido Grunheid doen niet mee. Jansen zit wel op de bank en even later zal Zdravkovic bij hem vervoegen.

Tijdens de oefeningen die gericht zijn op conditie en chemistry opbouwen raakt de kleine spelverdeler geblesseerd aan zijn voet. Het lijkt op kramp maar al vrij snel blijkt dat hij niet meer mee zal doen. Ernst van de blessure is ongebekend.

Claros vertelt dat hij 40 minuten full court press wil gaan spelen. Daarvoor heb je alle spelers nodig. Hij kan zich absoluut niet voorstellen dat er teams zijn waar 1 of 2 spelers bijna 40 minuten spelen. In zijn team zal het niet gebeuren.

Om zolang full court press te spelen heb je conditie nodig. De belangrijkste aspecten voor de komende trainingen zijn de spelers conditioneel in vorm brengen, ze goed laten verdedigen en er een hecht team van te smeden.

De eerste doelstelling bereik je door ze flink te laten lopen. Het verdedigen komt erna en in de oefeningen blijkt dat Claros er bovenop zit. Het schalmt regelmatig Attacky en rebound! door de zaal zelfs als spelers op de grond liggen. De rebound is belangrijk en als je op de grond ligt ook. Je kan altijd proberen op te staan en hem te pakken. Chemistry in een team bereik je door te laten voelen aan iedereen dat je een fout maakt. Een oefening zoals vrije worpen schieten laat zien wat hij bedoeld. Mist de een dan moet de ander lopen.

Als de conditie van zijn spelers goed is zal er nog meer nadruk op de verdediging komen. Je speelt 3 tot 4 wedstrijden per week. Dan is er weinig tijd en de verdediging is het meest belangrijk. We zullen ons dus daarom richten op de defense.

Claros wil absoluut niet van zijn standpunt wijken om trainingen openbaar te maken. Hij wil absoluut in stilte en rust aan zijn team werken.

In een artikel uit de krant werd er gesproken over de connectie tussen Claros en Panatinaikos-coach Obradovic. Hij is ook een goede bekende van Real Madrid-coach Joao Plaza. Hij heeft anderhalve week geleden nog samen met deze Catalaan een clinic gegeven.