EiffelTowers voegt twee spelers toe aan de selectie

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Guard Taron Dowey (26) tekende voor een seizoen, powerforward Devonne Giles (24) zette zijn handtekening onder een tweejarig contract. Taron Downey maakte twee jaar terug als guard bij Upstairs Weert al indruk: hij werd in 2006/2007 leider in assists en kwam op een gemiddelde van 16,7 punten per wedstrijd. Die lijn zette Downey vorig jaar in Frankrijk door bij Evreux.

Devonne Giles is ook geen onbekende. De powerforward was afgelopen seizoen met WestBrabant Giants goed voor 15,5 punten en 10,2 rebounds per partij. Hij was daarmee de tweede rebounder in de Nederlandse competitie. Eurobasket riep hem uit tot de beste powerforward van Nederland.

Coach Randy Wiel: &quotDowney is met zijn explosiviteit en schotvermogen een enorme versterking voor onze backcourt. Devonne Giles is een echte force onder de basket, maar kan ook een driepunter schieten. Ik was vorig jaar erg onder indruk van hem.&quotNaast deze twee nieuwe spelers voor de selectie heeft Dean Oliver zijn contract verlengd met twee jaar. De backcourt van Eiffel Towers Den Bosch is door de hernieuwde kennismaking met Dean Oliver compleet. Pointguard Dean Oliver (29) heeft namelijk twee jaar bijgetekend bij de nummer twee van Nederland.

Dean Oliver kwam vorig seizoen naar de Bossche basketbalstad en maakte met zijn gecontroleerde optredens indruk op coach Randy Wiel. In de play-offs liet Oliver zien de rol van leider in het veld aan te kunnen.

Oliver had de beste assist/turnover-ratio in de Nederlandse Eredivisie. Daarbij scoorde hij gemiddeld 8,8 punten per wedstrijd. Oliver heeft ruimschoots internationale ervaring opgedaan in Kroatie, Polen en Slovenie en speelde ook bij Golden State Warriors in de NBA.