Faillissement Cape Holland Den Helder

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het bestuur van de FEB heeft op 28 december 2005 het bericht ontvangen dat Cape Holland (Den Helder) zich uit de competitie terugtrekt. De beheerder van de vergunning, Stichting Basketballsupport Den Helder, staat, volgens zijn bestuur, op het punt het faillissement aan te vragen.
Het bestuur van de FEB is sinds kort officieel door het bestuur van de stichting op de hoogte gesteld van de financiƫle problemen. Door het bestuur van de FEB zal een onderzoek worden ingesteld naar de omstandigheden, die tot de terugtrekking hebben geleid. Begin oktober werd voor het lopende seizoen nog een vergunning verleend aan de stichting op basis van verstrekte informatie en gestelde zekerheden. Op dat moment werd een overschot op de begroting voorzien. In het bestaan van de FEB is dit de derde keer dat een team zich uit de competitie terug trekt. Eerder gebeurde dat in Breda en Werkendam. Gevolgen voor de stand in de competitie
In de reglementen van de FEB is vastgesteld dat, indien een team zich terugtrekt of teruggetrokken wordt, terwijl de helft van het aantal wedstrijden in de reguliere competitie (15) niet is gespeeld, de uitslagen van het betreffende team uit de stand worden verwijderd. De nieuwe stand is:
Landstede Basketbal
EiffelTowers
Demon Astronauts
Rotterdam Basketbal
The Matrixx Magixx
MPC Capitals
Omniworld Basketball
Upstairs
Polynorm Giants
Woon! Aris