MPC Capitals – Rotterdam Basketball

Wat zijn de goede voornemens voor de basketballtrots uit Groningen? Waarschijnlijk beter spelen dan voor de kerst en landskampioen worden. Afgelopen week in Bergen op Zoom werd er beter gespeelt tegen Polynorm Giants. De Polynorm Giants werden de zaal uitgeveegd. Een mokerslag voor de tegenstander en zal MPC Capitals zich mentaal kunnen voorbereiden voor Rotterdam na deze euforische overwinning.

Rotterdam Basketball is een geduchte tegenstander, de wedstrijd in de Maasstad ging verloren met een puntje voor de mannen van Ton Boot. De belangrijkste namen in Rotterdam dit seizoen zijn Waller en Joshua Helm. Zeer goede spelers, niet opvallend maar wel hard werkend en gevaarlijk. Het team van Eric Braal is een verrassing dit seizoen en komt zeker met grote kansen op de overwinning naar Martiniplaza.

Helaas zijn de bedoelingen en kansen goed bij Rotterdam Basketball maar vanaf het eerste fluitsignaal is het al duidelijk dat het kansloos is. MPC Capitals is ontketend en pakt een groot aantal rebounds. Dertien meer over de gehele wedstrijd dan Rotterdam en Braal verklaart na afloop dat zijn team niet klaar was voor de wedstrijd.

De spelers van MPC Capitals zijn zeker helemaal klaar voor de wedstrijd en na het eerste kwart is er een gat van 24-10. Zo af en toe heerlijke passes en mooi basketball. Alleen is het de vraag of een walk-over voor de toeschouwer leuk is om te aanschouwen.

Het gat wordt groter en bij rust is het opgelopen tot 16 punten. Toch geeft Rotterdam niet op want in het derde kwart begint een inhaalrace. Het brengt het team terug tot negen punten. De achterstand krimpt in acht minuten maar MPC Capitals kan in een paar minuten het gat weer richting de twintig punten terugbrengen.

De bijna drieduizend mensen kunnen in het laatste kwart zowaar de nieuweling Dallas Logan bewonderen. Hij scoort eenmaal via een driepunter alleen als de nieuwe speler bij MPC Capitals zal hij hard zijn best moeten doen. Hij memoreert dan ook dat veel spelers last hebben van het overschattingssyndroom. Het is vreemd dat iemand met zoveel kwaliteit niet speelt. Dan is er iets mis, aldus de coach. In zijn verhaal over Logan klinkt een toon door dat hij nog niet helemaal content is. Zeer terughoudend over de nabije toekomst maar vindt Logan wel een speler die goed genoeg kan zijn voor de NBA.

In dit laatste kwart laat Kees Akerboom met een aantal bommen van zich horen en wordt zo uiteindelijk topscorer van de wedstrijd.

Braal vindt de wedstrijd uiteraard waardeloos en baalt zichtbaar van de afwezigheid van guard Vincent Krieger. De leider op het veld ontbreekt en een team zonder point guard is stuurloos volgens Ton Boot. Krieger heeft in het Kersttoernooi te Leiden een enkelblessure opgelopen.

De coach van MPC Capitals verwacht dat ze op de weg terug zijn. De situatie van Krieger heeft MPC Capitals ook recentelijk meegemaakt alleen gaat het dan om Travis Reed. Geen excuses om je achter te verstoppen maar het zijn wel oorzaken volgens beide coaches.

De Groningse fans zullen nu zeven weken moeten wachten voor er weer in Martiniplaza gespeeld gaat worden. Recentelijke ontwikkelingen kunnen er zelfs voor zorgen dat er over twee jaar helemaal niet meer in de Martiniplaza wordt gespeeld. De Plaza-Soap zal in 2006 voortgezet gaan worden. Over goede voornemens gesproken…