Finaledag in Kaunas

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De finale dag is altijd de mooiste dag van het toernooi. Veel emotie van de verliezers maar ook winnaars. De winnaars zijn de Spanjaarden maar er gebeurde nog zoveel meer vandaag.

Allereerst die wedstrijd tussen Rusland en Macedonie. Een kopie van de game van maandag. Andermaal winnen de Russen maar die Macedoniers hebben gevochten als leeuwen en hebben het waanzinnig gedaan. De uitverkiezing in het team van het toernooi voor McCalebb is meer dan terecht.

Pero Antic was heel duidelijk over zijn collega:Hij is Macedonisch, hij is verlost van zijn Amerikaans paspoort en zijn echte naam is Boshko McClebbovski.

In een van de breaks in de verliezersfinale raakt een cheerleader gewond. Kan natuurlijk ook altijd gebeuren.

Voorafgaand aan de finale roepen de Spaanse spelers al:Un, dos, tres, mundo!. Ze zijn er klaar voor om nog een titel te winnen. Dat gaat ze uiteindelijk in een geweldige wedstrijd ook lukken. De Fransen spelen echt niet slecht maar de Spanjaarden zijn gewoon nog beter.

Navarro haalt 29,5 punt gemiddeld in de laatste drie wedstrijden en dat is wel erg veel. Scariolo na afloop:Een basketbalgod heeft hem een gave gegeven.

De Fransen mogen ook trots zijn op hun finale want na 35 deelnames aan het EK eindelijk een finale. Parker:Wij hebben nu geproefd hoe het is. Ik heb Noah gevraagd nog drie seizoenen te spelen met ons zodat wij dit ook kunnen meemaken. Ik wil dit minstens eenmaal beleven voor ik met pensioen ga.

In de rust waren Nesterovic en Sabonis naar voren gehaald om het stokje over te geven. Sabonis namens Litouwen aan Nesterovic voor Slovenie. De slogan voor EuroBasket2013 is:small is big. Een vrouwelijke fan gaf hierop een mooi antwoord. Alleen een man kan zon titel bedenken.

Bijzondere bijzaken zijn dat Ibaka dus Europees Kampioen is geworden op zijn verjaardag. Felipe Reyes had een shirt met de naam Alfonso. Dit ter ere van zijn vader die enkele weken voor het toernooi is overleden.

Spanje, twee Europese titels, een wereldbeker, Olympische finale en een Europese titelfinale sinds 2006. De Spaanse gouden tijden zijn ongelofelijk en zeker nog niet voorbij.