Gadi Kedar nieuwe bondscoach

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De 48 jarige Israelier Gadi Kedar is door de NBB aangetrokken als bondcoach voor het Nederlands Heren Team (NHT). Kedar was 13 jaar coach in de Israelische eredivisie en kwam met zijn teams uit in de diverse Europese club- en nationaal team competities. Hij is de laatste jaren verantwoordelijk voor de jeugdopleiding van Hapoel Jeruzalem. De opdracht die de nieuwe coach krijgt is tweeledig: Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling en coaching van het NHT, maar zal ook een belangrijke rol spelen in het verder uitbouwen van “de Nederlandse School&quot. De Nederlandse School richt zich op de ontwikkeling van Nederlands talent. De NBB streeft ernaar de komende jaren professioneel coachkader te kunnen inzetten voor haar jeugdteams. Kedar zal zich in de zomermaanden volledig richten op de voorbereiding van het NHT op de wedstrijden in het kader van de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap 2009. Nederland is ingedeeld in poule A met Montenegro, Oostenrijk, IJsland en Denemarken. In deze groep is Montenegro favoriet. Uit de drie poules gaan de nummers een en de beste nummer twee naar de volgende ronde.
Nederland begint de reeks tegenMontenegro op6 september in het Topsportcentrum van Almere. Deze dag zal er een dubbele interland worden gespeeld, voorafgaand aan deze wedstrijd zal namelijk het Nederlands Dames Team haar laatste thuiswedstrijd spelen van het jaar 2008 tegen Zwitserland. Het complete wedstrijdprogramma 2008 (de eerste poulewedstrijden verspreid over een reeks van twee zomers) van de Nederlands Heren Team ziet er als volgt uit: 6 september 2008: Nederland Montenegro, Almere
10 september 2008:Oostenrijk Nederland, plaats wordt nader bekend gemaakt.
13 september 2008: Nederland IJsland, Almere
17 september 2008: Denemarken Nederland, Aarhus (Denemarken) Kedar zal tijdens het Nederlands Jeugd Kampioenshap 21 en 22 juni in Almere aanwezig zijn en een persconferentie houden waar hij zich zal voorstellen.