Marco van den Berg nieuwe coach Hanzevast Capitals

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het bestuur van Hanzevast Capitals en Marco van den Berg hebben een driejarige overeenkomst gesloten, ingaande 1 juni 2008.
Hanzevast Capitals weet zich daarmee verzekerd van een ervaren coach die op basis van continuteit een belangrijke bijdrage zal moeten leveren aan het verder uitbouwen van het topbasketbal in Groningen.
Marco van den Berg heeft bij meerdere clubs bewezen de jeugdopleiding goed neer te zetten. Dit past uitstekend bij de visie van Hanzevast Capitals inzake het jeugdbeleid. De teams van Hanzevast Capitals in de leeftijdsklasses U-16, U-18 en U-20 presteren allemaal uitstekend. Hanzevast Capitals staat doorgroei van jeugdspelers naar het 1e herenteam voor. Samen met de jeugdtrainers kan Marco daar prima verder aan bouwen.
Tot voor kort was Marco van den Berg coach van het Nederlands nationaal team en tot halverwege dit seizoen coach van Almere Basketball. Ten gevolge van een faillissement werd deze club uit de eredivisie teruggetrokken.
Daarvoor was Van den Berg succesvol coach van Eiffeltowers Nijmegen.
De coach-roots van Marco liggen in het Noorden, voor zijn periode in Nijmegen was Van den Berg actief als coach in Zwolle en Meppel.
Samen met het technisch duo Van der Ark en De Vries zal Van den Berg de komende maanden het team voor het seizoen 2008/009 vorm gaan geven.