GasTerra Flames – Amsterdam Basketball

De eerste ontmoeting tussen de landskampioen en GasTerra Flames werd een ruime zege voor GasTerra Flames. Vier dagen geleden was de tweede ontmoeting in Amsterdam en bijna een verrassende zege voor de thuisploeg.

De ploeg uit de hoofdstad heeft inmiddels alle Amerikaanse spelers vervangen en dat geeft het team een positieve impuls. Het team is beter gaan spelen de laatste maanden. GasTerra Flames heeft dat ondervonden afgelopen week en in deze wedstrijd opnieuw.

Een agressief en hardwerkende ploeg talentvolle spelers legt het vuur aan de schenen van de dure Amerikanen in Groningse dienst. De start van de wedstrijd is voor Amsterdam wat onder leiding van Mason en Sanders een kleine voorsprong kan pakken.

Het gat wordt nooit echt heel groot en de ploegen wisselen telkens de leiding in de wedstrijd af. GasTerra Flames blijft vooral bij dankzij Haryasz die 12 punten maakt in de eerste periode.

In het tweede kwart wordt het goede spel minder goed doorgezet door Amsterdam maar blijft het in de wedstrijd. GasTerra Flames komt niet los en tot zelfs vlak voor de buzzer staat het op achterstand. Bij 39-40 is het Bauscher die in de buzzer raak gooit en dus een voorsprong voor de thuisploeg op slag van rust.

We hebben vooral in de eerste helft goed gespeeld en was de wedstrijd vergelijkbaar met dinsdag, aldus Ferry Steenmetz.

Opmerkelijk feit is dat Amsterdam in de eerste helft alle vrije worpen heeft geraakt. In twintig minuten speeltijd was er ook maar een schotpoging vanaf de vrije worplijn.

Na de buzzerbeater wordt de leiding niet meer afgestaan door GasTerra Flames en is het op weg naar de overwinning. Wij willen de winning streak verbeteren en moeten de komende week alle wedstrijden winnen. Deze wedstrijd hoorde daar dus ook bij., aldus Marco van den Berg.

Enkele minuten van wat mindere verdediging van Amsterdam en de stand gaat van 41-40 naar 51-43. Hier komen de gasten niet meer overheen maar opgeven en met ruime cijfers verliezen willen de gasten ook. Twee minuten voor het eind van de derde periode wordt het zelfs weer even de billen samen knijpen voor de thuisploeg. Alton Mason, twee seizoenen geleden nog in dienst van Groningen, raakt twee vrije worpen en zet 59-57 op het bord.

Nadat Tim Blue tweemaal een vrije worp binnen schiet en de stand 63-57 op het bord zet mogen de ploegen voor de laatste keer pauze nemen. Het laatste kwart blijkt uiteindelijk een formaliteit te zijn en de overwinning van Groningen komt niet meer in gevaar.

De tweede helft zie je dat Groningen de kwaliteit heeft om een wedstrijd te kantelen en naar zich toe te trekken. Dat wat er dinsdag niet gebeurde maar toen had zon uitslag als vanavond ook op het bord moeten staan, aldus de verliezende coach.

Het is een goed gevoel om de schoten die je normaal gesproken raakt nu mist maar wel wint. Het werd daardoor een spannende wedstrijd waarin wij vooral de tweede helft goed hebben verdedigd. Onze rebound was beter dan dinsdag. Komende dinsdag de wedstrijd tegen Zwolle. Bijzonder dat de NBB de kwart finale belangrijker maakt dan de halve finale en finale.