GasTerra Flames – Apollo Amsterdam

Afgelopen zondag werd er nipt gewonnen van Landstede Basketball uit Zwolle. De overwinning was hard nodig na twee nederlagen. Makkelijk ging het niet mede door het inpassen van Rogier Jansen volgens de coach Hakim Salem.

Nu tegen Apollo Amsterdam kan Jansen opnieuw wennen aan zijn nieuwe team en spelsystemen. Hij speelt ruim tien minuten en is nog zeker niet dragende speler maar strooit wel heerlijke passes rond. Uiteindelijk heeft hij negen assists achter zijn naam.

Het team uit de hoofdstad is natuurlijk geen topteam maar het heeft wel een leuke mix aan jonge talenten en oude ervaren rotten. Ze bieden het eerste kwart goed weerstand aan GasTerra Flames wat eindigt in 19-18 voor de thuisploeg.

Een hoop gemor vanaf de tribunes omdat het spel nog niet echt overtuigd. Maar in kwart twee gaat GasTerra Flames los en schiet het weg bij zijn tegenstander. Apollo kan niet bij blijven en scoort uiteindelijk 8 puntjes in het tweede kwart. Van een punt verschil is het bij de rust 16 punten.

Opvallende speler aan Amsterdamse zijde is Berend Weijs, de center van de ploeg. Speelde een tijdje in de Verenigde Staten en is dus nu weer terug in Nederland. Hij scoort tweemaal vanuit een fantastische dunk en wordt vrij eenvoudig topscorer van zijn team.

Na de rust stokt het aan de zijde van GasTerra Flames en komt Apollo Amsterdam nog even dichterbij tot negen punten. Maar spannend wordt het uiteraard niet meer. Zeker niet in het laatste kwart als GasTerra Flames weer afstand neemt.

De jongelingen Van der Ark en Van der Reijden mogen in het laatste kwart ook nog wat minuten spelen. Van der Reijden speelt ruim twee minuten waarbij zijn eerste actie het ontwijken van de bal is. Dat zorgt voor een glimlach op de gezicht van zijn coach. “Hij moet dan gewoon egoistisch zijn en die bal pakken”. Als hij vervolgens een rebound pakt wordt het publiek en zijn team enthousiast. Als afsluiting van de wedstrijd scoort hij een punt vanuit een vrije worp.

Na veertig minuten spelen staat de stand 91-67 op het bord en sluit GasTerra Flames de wedstrijd uiteindelijk toch simpel winnend af.

Alle spelers van GasTerra Flames behalen minimaal een punt en als team hebben ze Apollo Amsterdam op alle fronten ruim verslagen. Hakim Salem houdt uiteindelijk een positief gevoel over aan de wedstrijd.

Coach van Amsterdam vindt het spelen in de ere-divisie eenvoudiger dan verwacht. “Ik had verwacht dat we elke wedstrijd meer 50 punten of meer verslagen zouden worden. Maar het is wel zo dat als we niet als een team spelen we geen kans maken zoals vanavond”.