GasTerra Flames – Aris Leeuwarden

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een zangduo uit Groningen is op bezoek in de Martiniplaza om de sfeer nog aangenamer te maken voor de fans. Deze fans hebben in de derby van het noorden tegen Leeuwarden geen enkele reden tot klagen.

In een totaal niet spannende wedstrijd wordt het publiek getrakteerd op een grote collectie alley-oops, dunks en fraaie passes. GasTerra Flames begint de wedstrijd met een reeks fast breaks en de achterstand komt Leeuwarden nooit meer te boven.

De gasten kunnen geen potten breken tegen de sterke verdediging van Skelin. Door de moeizame aanval krijgt GasTerra Flames de kansen om snel weg te lopen.

Zonder een hele rits geblesseerden waar sinds deze week Dourisseau ook toe behoort komt de overwinning nooit in gevaar. Dan Coleman heeft nog een week nodig en kan dan weer echt beginnen met trainen. “Ik heb geen idee hoe goed die kan basketballen zonder blessures. Je moet hem niet individueel vergelijken met Robinson. Het gaat er vooral om hoe hij binnen het team past”, aldus Skelin.

Robinson was andermaal aanwezig en na Bekkering de beste scorer. Ross Bekkering behaalde een double-double en ook nog eens vijf blocks.

“Ik heb mijn spelers verteld te spelen met trots. Dat is niet helemaal gelukt. Maar dit GasTerra Flames is ook twee stappen verder dan wij.”, aldus de coach van Leeuwarden.