GasTerra Flames – BC Apollo

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Zo na lange tijd is voormalig GasTerra Flames-coach Hakim Salem terug in Groningen. Nu als coach van BC Apollo die volledig bestaat uit een Nederlandse selectie.

“Een vreemd gevoel om weer in de auto te zitten richting Groningen. Om aan de andere kant op het court te staan maar wel prettig om weer terug te zijn op de court”, aldus Salem

In het verleden was Salem coach ook al coach van een talentvolle Amsterdamse groep. Maar de selectie van BC Apollo is mogelijk wel iets minder dan de groep waaronder Jessey Voorn deel van uit heeft gemaakt.

“Vergeet niet dat Jessey al drie maand geen basketball meer heeft gespeeld dus het zal echt nog wel een tijd duren voor hij in vorm is”, aldus Skelin over de toestand van Jessey Voorn.

Maar de huidige selectie van Skelin maakt niet echt korte metten met de gasten. Uiteraard gaat GasTerra Flames na het eerste kwart aan de leiding en wordt de voorsprong uitgebreid voor de rust. BC Apollo blijft met Roye en Weijs aardig in de buurt. Ze komen nog tot 28-22 in het tweede kwart.

Daarna loopt het gat iets op maar het gaat vooral hard in het laatste kwart. Vijf Nederlandse spelers van de bank spelen ruim vijf minuten tegen de vijf Nederlanders van BC Apollo. Bouwknecht jaagt en dat levert veel op. Het is wel kenmerkend dat de bank van GasTerra Flames zo makkelijk overeind blijft tegen de basis van BC Apollo.

“Het is echt vooral ons stomme spel in de aanval. Het is duidelijk dat wij nog niet in staat zijn om 40 minuten goed te blijven spelen. Als je dus zo speelt en ieder voor zich in de aanval dan krijg je dit. ‘Get your ass kicked’”, vindt Salem. Zijn korte visie over de wedstrijd spreekt boekdelen.

De nieuwe speler van GasTerra Flames, Jeff Robinson, maakte een redelijke indruk. Aanvallend sterker dan verdedigend in zijn eerste optreden in de DBL. Skelin wil nog niet echt een mening geven. “Het is zijn eerste wedstrijd dus hij zit vol motivatie. Te vroeg om er iets van te vinden maar hoop dat hij zo gemotiveerd blijft”.

Aankomende donderdag alweer de volgende thuiswedstrijd voor GasTerra Flames.