GasTerra Flames – Den Bosch

De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen is direct een wedstrijd tussen twee titelkandidaten. GasTerra Flames heeft een redelijk nieuw team tegen het SPM Shoeters met veel bekende gezichten. Tai Wesley en David Gonzalvez zijn spelers uit het team die twee seizoenen terug kampioen werd.

Het team uit Den Bosch kan niet beschikken over Kees Akerboom. Aan de zijde van GasTerra Flames is er inmiddels een tijdelijke vervanger voor de geblesseerde Dan Coleman. Arvin Slagter is op de weg terug en Voorn speelt nog helemaal niet.

Kees Akerboom heeft een lichte blessure aan zijn lies. Enkele dagen rust moet erger voorkomen en de kans is groot dat die speelt tegen Leiden.

Maar goed ondanks deze geblesseerden heeft GasTerra Flames nog steeds een redelijk goed team. Alleen in de eerste helft is het overwegend SPM Shoeters wat het beste van het spel heeft. GasTerra Flames is een aantal maal ook erg ongelukkig. De driepunters vallen totaal niet en zo mag SPM Shoeters met 22-32 voorsprong gaan rusten

Tai Wesley is terug in Den Bosch met zijn kenmerkende speelstijl. Altijd op het randje spelen en onverzettelijk. Dat levert ook in deze wedstrijd weer veel punten op. Hij neemt de bezoekers op sleeptouw om in het derde kwart een serieus gat te slaan.

“We hebben er voor gekozen om Wesley en Gonzalvez terug te halen. Ik belde ze en vertelde dat ik nu zou gaan coachen en dat sprak hun aan. Als het aan de club lag waren ze vorig seizoen ook gebleven maar dat is altijd lastig na een kampioenschap”, aldus coach Jones.

Bij de stand van 27-48 zijn de fluitconcerten inmiddels begonnen. Een fenoneem wat vorig seizoen ook te vaak voorkwam in Martiniplaza. Kennelijk inspireert het ook want als Quentin Pryor opstaat plaatst GasTerra Flames een 11-0 run. Nog een kwart te spelen en de achterstand van 12 punten is te overbruggen.

In het laatste kwart loopt het gat steeds verder terug en gebeurt er iets miraculeus. In ruim zeven minuten loopt GasTerra Flames 18 punten in. Een wedstrijd die als een nachtkaars leek uit te gaan wordt zo toch ineens weer heel boeiend. Maar helaas is de thuisploeg niet in staat om het mirakel te voltooien. Vijf punten van onder meer Johnson zorgt voor een marge die groot genoeg is om de wedstrijd te winnen en doordat GasTerra Flames weer verslapt wordt het nog een ruime zege.

Zo begint de competitie niet heel sterk voor GasTerra Flames waar Den Bosch beide wedstrijden heeft gewonnen. Ivica Skelin vind de blessure geen excuus. “Ik hoor dit al zeven a acht weken maar dat betekent nog niet dat de mensen die nu spelen niet beter moeten gaan presteren”.

Sam Jones is uiteraard tevreden met het resultaat. “We hebben drie kwarten van de wedstrijd gecontroleerd. Maar het is nog maar het begin van het seizoen. Onze guard Johnson moet zo ook nog heel veel leren.”