GasTerra Flames – CEZ Nymburk

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Na zes wedstrijden is het Europese avontuur voor seizoen 2011-2012 voorbij. In de laatste wedstrijd had GasTerra Flames ook niets in te brengen tegen CEZ Nymburk. Voor beide ploegen is er niets meer te behalen want de gasten zijn al geplaatst en GasTerra is al uitgeschakeld.

CEZ Nymburk ploeg schoot met scherp en dan kun je een prima wedstrijd spelen maar uiteindelijk verlies je nog steeds.

Schotpercentages van 56% tweepunters en 63% driepunters is ongekend hoog. Meestal ligt een zwakke defensie ten grondslag aan dit soort cijfers. In deze EuroCup-wedstrijd was dat in veel gevallen zeker niet het geval maar geeft gewoon het verschil in kwaliteit de doorslag.

GasTerra Flames speelde een prima pot en vooral de jonge Jessey Voorn was goed bezig. Brutaal zoals altijd pakte hij een aantal goede steals. Opvallend is dat de ploeg telkens met Voorn dichterbij kwam maar met de vaste point guard de aanval een stuk stroever verliep.

In het derde kwart komt GasTerra Flames zelfs nog terug tot negen punten. De individuele kwaliteit van onder andere Naymick en Abrams laten zich dan gelden en het verschil is weer ruim boven de tien.

Drew Naymick, afkomstig van het NBA D-league team Bakersfield Jam is een speler met heel veel potentie. De solide en goed spelende roodharige Amerikaan heeft niet het talent om de NBA te halen maar zou best wel eens een subtopper kunnen gaan worden in Europa.

De Israelische coach is onder de indruk van de atmosfeer in Groningen. Really great atmosphere and what a lot of media! It looks similar to Serbia, aldus coach Ginzburg.

Hakim Salem is redelijk kort van stof. Het was een interessante reis en een prima pot gespeeld vanavond. Je ziet dat je tegen zon ploeg als deze het vooral in de fast-break moeilijk is. Elke fast-break is een score..

De ploeg kan zich nu opmaken voor het kerstreces en daarna wacht de bekerwedstrijd tegen de Cangeroes uit Utrecht en de uitwedstrijd tegen Den Bosch.