GasTerra Flames – Den Helder Kings

Voorafgaand aan de game worden de spelers van GasTerra Flames gehuldigd voor het eigen publiek. Tenslotte won de formatie twee weken geleden de NBB Beker. De supportsvereniging SV Donar onthulde een groot spandoek.

Nadat alle boeketten in het publiek zijn verdwenen gaat de game van start tussen de Flames en Kings. GasTerra Flames schiet uit de startblokken en overrompelt de tegenstander volledig in de eerste minuten. In de eerste vier minuten viermaal een aanvallende rebound voor de thuisploeg.

“Zestien aanvallende rebounds. Onze ploeg toonde iets te veel respect voor de bekerwinnaar en waren onder de indruk van de mooie bloemen”, aldus Jean-Marc Jaumin.

Den Helder Kings kan in dat eerste kwart weinig inbrengen en twee minuten voor het eind van dit kwart is het 27-10. Een groot verschil zo vroeg in de wedstrijd. Maar er is nog genoeg tijd om terug te komen. Een kwartstand van 27-15 is te overbruggen.

Onder aanvoering van Cowels en een verandering in de defensie bij de Kings zorgt er voor dat het ritme van GasTerra Flames wordt gebroken. De achterstand slinkt en is halverwege dat tweede kwart nog maar vijf punten.

“We hebben vanavond wat nieuwe dingen geprobeerde in de verdediging. Wie weet kan ik dat straks in de play-offs gebruiken.”, aldus de coach van Den Helder.

De Den Helder Kings is een sterke ploeg waarbij de inbreng van de Nederlandse spelers groot is. Daarnaast een ploeg die echt samen speelt. In de statistieken is dat ook goed terug te zien want alleen Kevin Landmand heeft geen punten gemaakt maar die heeft ook niet gespeeld. De ploeg geeft ook niet op maar loopt door het eerste kwart wel achter de feiten aan.

Weliswaar spelen beide teams ook met het idee om iedereen een beetje ritme te geven. Maar het spel van Den Helder geeft wel aan dat het een gevaarlijke outsider is voor de play-offs.

In het derde kwart loopt het verschil weer een beetje op richting de veertien punten. Het publiek wordt door snelle acties en veel dunks lekker vermaakt. Zelfs alley-oops en een reverse dunk van Bekkering waren onderdeel van de show.

Daarna komt Den Helder Kings weer een beetje dichterbij en tot acht punten. Maar nooit wordt het spannend en ontstaat het gevoel dat de thuisploeg gaat verliezen. “Dat is misschien wel het beste van vanavond”, aldus Skelin.

Op een vraag of het een probleem is nu om te focussen is het antwoord geheel in stijl van de coach. “Is het moeilijk om elke dag om 6 uur uit bed te gaan om naar je werk te gaan?”. Voor de coach van GasTerra Flames was het een “goede” vriendschappelijke wedstrijd. Iedereen heeft speeltijd gehad en vooral voor de mensen die niet in hun beste vorm zijn is dat belangrijk.

Cashmere Wright speelde vanavond na tien dagen zonder training weer en dat verloopt allerminst soepel. Overigens heeft die nu last van zijn achillespees en niet de knie die hem al eerder parten speelt.

Skelin vind het lastig om aan te geven hoe moeilijk het nu is om nu wedstrijden te spelen die geen doel meer hebben behalve de ploeg heel houden. “We kunnen geen gas terug nemen want dan kan het begin van de play-offs moeizaam verlopen. Maar je kan ook niet volledig voluit gaan want je wil heel blijven. Doordat veel mensen nu wat ritme op kunnen doen hebben we straks wel een goede rotatie.”