GasTerra Flames – EiffelTowers

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Drie afwezigen bij de strijd om de eerste plaats. De tijdelijke versterking van EiffelTowers is wel aanwezig maar niet in outfit.

GasTerra Flames begint niet heel sterk aan de game door vooral open lay-ups te missen. EiffelTowers speelt met veel passie en neemt een kleine voorsprong. De voorsprong is niet groter dan vijf puntjes. Opvallende speler is Frank Turner, klein qua formaat maar een grote plaaggeest voor de verdediging en hij strooit met heerlijke passes.

Na de eerste korte onderbreking is het Henry Bekkering die met twee driepunters de stand gelijk brengt. De leiding wisselt continu een klein hoogtepunt is de dunk van Turek over Marcel Aarts. Bij de stand 30-31 gaan de teams rusten.

EiffelTowers geeft behoorlijk tegengas en loopt zelfs uit tot maximaal tien punten en dan komt de krappe selectie in foutenlast. De vijfde fout voor Aarts is het begin van de ommekeer. We zijn daarna door heen onze lengte, energie en personeel heen, aldus Korner.

Inside zou GasTerra Flames nu moeten domineren. Het verschil in rebounds toont dit ook aan maar uiteindelijk wint de thuisploeg met maar drie punten verschil. Ik heb tegen mijn jongens gezegd dat ze blij moeten zijn, open shots missen, vele vrije worpen mis en maar 1 punt achter, aldus Van den Berg.

GasTerra Flames schiet driemaal zoveel vrije worpen, heeft tweemaal zoveel aanvallende rebounds en steals en wint uiteindelijk met maar 68-65.