GasTerra Flames – Leeuwarden

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Ruim 3400 toeschouwers zijn afgekomen op de noordelijke derby in het Nederlandse basketball. De thuisploeg GasTerra Flames speelt zonder Aron Roye en ook Jason Ellis. Aan de zijde van De Friesland Aris is iedereen fit.

In de afgelopen jaren waren de duels van tussen beide ploegen in Martiniplaza vaak close en won altijd de thuisploeg. Deze wedstrijd past perfect binnen de traditie. De Friesland Aris start zeer sterk en neemt een voorsprong van maximaal zeven punten. Opvallende spelers zijn Sanchez, persoonlijke vriend van Matt Bauscher en Adako.

De voorsprong blijft ook in het tweede kwart voor de bezoekers. Ze verliezen het hoofd niet tijdens een periode van frustratie en opwinding veroorzaakt door verscheidene calls. In de hectiek wordt de game iets rommeliger maar na de rust is dit weer voorbij.

Na de theepauze begint GasTerra Flames aan de inhaalrace en door een enorm reboundoverwicht lukt dit uiteindelijk. De thuisploeg heeft 17 aanvallende rebounds meer dan de gasten. Het verschil in rebounds was de beslissende factor, aldus coach Pete Miller.

Ik ben blij dat we ondanks slecht schotpercentage maar veel rebounds winnen. Negen nul in de competitie is ook erg goed. We moeten alleen nog iets beter worden om Groningen ook trots te maken in Europa, volgens Marco van den Berg.