GasTerra Flames – Lasaulec Aris

De eerste thuiswedstrijd van GasTerra Flames en direct tegen de buurman uit Leeuwarden. Ruim 3500 mensen en veel media zijn afgekomen op de wedstrijd. Onder de bezoekers bevindt zich ook Louis van Gaal. Hij is in Groningen vanwege de medewerking van stichting Spieren voor Spieren aan de 4Mijl van Groningen.

In Groningen zijn de verwachtingen uiteraard hoog en Wesby maakt het waar in de eerste tien minuten. Dertien punten en een heerlijke buzzerbeater. De ploeg van Braal achter met 24-15.

Lasaulec Aris is een ploeg geworden die nog beter zal zijn dan afgelopen seizoen. Jeter is een hele goede toevoeging op de kern van vorig seizoen. Een team wat niet opgeeft en dat bewijzen ze vanavond andermaal. GasTerra Flames komt driemaal voor met een verschil van tien punten. In het derde kwart is het zelfs 12 punten maar net na het begin van kwart vier is het 70-71 voor Lasaulec Aris.

Spanning stijgt in Martiniplaza. De gasten komen zes punten voor. Sergio de Randamie zet zijn team op het spoor van de overwinning door drie steals. David Bell, behoorlijk bekritiseert na de Super Cup mag vanaf de vrije worplijn de wedstrijd beslissen. De kleine guard heeft ook nog eens 9 rebounds en 6 assists.

Erik Braal vindt dat zijn team op de details het heeft laten liggen. Je kan zien dat wij een team zijn dat goed wil worden en hebben gespeeld tegen een team dat goed is.