GasTerra Flames – Magixx Wijchen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De tijd van vuurwerk, oliebollen en rolletjes met slagroom is voorbij. Het is weer tijd om de mouwen op te stropen voor een wedstrijd basketball in Martiniplaza. Voordat de bal de lucht in gaat is er tijd voor een nieuwjaarsreceptie.

Tijdens de receptie is bekend gemaakt welke personen zitting gaan hebben in de commissie van wijze mannen en vrouwen. Het huidige demissionaire bestuur wil en zal geen invloed uitoefenen op de selectie en werving van het nieuwe bestuur.

GasTerra Flames direct de leiding en neemt zelfs een voorsprong van 13 punten. In het tweede kwart is dat punt bereikt maar in korte tijd lopen de gasten weer in. Ze komen zelfs terug tot 1 punt. Daarna loopt het verschil weer richting de acht. Basketball is een sport van runs en dat is te zien. Voor de toeschouwers zeer vermakelijk.

Heerlijke dunks en redelijk teamspel van beide ploegen. Jason Dourisseau en Hargrove zorgen voor de aanvallende impulsen aan beide zijden. In de rebounding zijn het vooral Ross Bekkering en De Randamie die de ballen eenvoudig uit de lucht graaien.

De statistieken ontlopen elkaar weinig in de theepauze. Alleen 4 uit 11 vrije worpen is jammer want dat verklaart het gat bij rust.

Na de rust blijft GasTerra Flames goed samen spelen en valt het team uit Wijchen uiteen. Basketball is ook een teamsport en alleen versla je geen vijf tegenstanders. Dit zouden Humphrey en Hargrove moeten begrijpen.

De aanval is onsamenhangend geworden en de kansen die worden geboden aan GasTerra Flames worden dankbaar in ontvangst genomen. De mannen van Hakim Salem nemen een grotere voorsprong en die blijft ook gehandhaafd tot het laatste fluitsignaal.

Hakim Salem schrijft voorafgaand aan elke wedstrijd een column over de komende wedstrijd. Ditmaal schreef hij goede woorden over Maurice Acker. De guard beleefde een uiterst ongelukkige avond en werd sterk uit de game gehouden.

Hopelijk is het een incident voor de gasten dat de ploeg die voor rust goed samen speelt na de onderbreking uit elkaar valt. In Groningen kan men in ieder geval constateren dat over de gehele wedstrijd constant is gespeeld. Gezien de tegenstander kunnen er geen conclusies uit worden getrokken in aanloop naar de wedstrijd tegen Leiden volgende week.