GasTerra Flames – Nijmegen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

GasTerra Flames heeft rondom de wedstrijd tegen Nijmegen allerlei festiviteiten georganiseerd en oud-spelers uitgenodigd. De vereniging Donar bestaat 60 jaar en dat verdient een feestje. Het feestje op de vloer wordt zonder Steve Ross en Aron Roye gevierd. Ross is geblesseerd aan de knie en Roye is een van de slachtoffers van het griepvirus wat door het team is gegaan.

De formatie van Michael Schuurs is naar Groningen gekomen om te winnen. De woorden van Brian Laing op Twitter waren duidelijk. Friesland Aris won van Groningen, wij hebben van Friesland Aris gewonnen dus wij winnen in Groningen. Maar goed dan dien je na veertig minuten minstens een punt meer te hebben dan GasTerra Flames.

Al heel snel wordt duidelijk dat het zover niet zal gaan komen. Allereerst schieten de Nijmegenaren niet heel sterk maar vooral in de rebounding gaat het mis. GasTerra Flames pakt veel meer rebounds en zo gaat het heel snel met de score. Twintig punten verschil en alleen het derde kwart is voor Nijmegen.

Wij liepen achter de feiten aan. Op de een of andere manier konden we de juiste energie niet vinden. We vielen een beetje uit elkaar., aldus coach Schuurs.

Marco van den Berg toonde zich tevreden. We kunnen eindelijk weer fatsoenlijk trainen en winnen op een zakelijke maar goede manier. In onze slechte wedstrijden kunnen we ook altijd terugvallen op onze rebounding en verdediging. Vanavond waren dit opnieuw onze sterke punten.