GasTerra Flames – Matrixx Magixx

Het reguliere seizoen zit erop en de nummers twee en vier uit die competitie starten hun play-offs in Groningen. In de kwart-finale poule met drie teams zijn GasTerra Flames en Magixx playing for Kids Rights de kandidaten om door te stromen naar de halve finales.

In het reguliere seizoen ging de laatste wedstrijd in Wijchen nog verloren voor de Groningse basketball trots. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd maar coach Michael Schuurs moest vorige week een domper verwerken. Ross Bekkering, een belangrijke speler inside, is vanwege een breuk in zijn hand niet meer in staat te spelen tijdens de play-offs.

“Ross doet een hoop vies werk onder het bord. Tegenstanders gaan altijd minder comfortabel naar de ring met hem in de buurt.”, volgens coach Schuurs.

Voorafgaand aan de game werden Alex Wesby en Thomas Koenis opgeroepen aangezien ze in de prijzen zijn gevallen. Wesby als shooting guard van het seizoen en Koenis en beste jonge speler.

De ploegen hebben vanaf het begin een totaal andere speelstijl. Vooral Magixx playing for KidsRights speelt vrij solistisch met de topspeler Humphrey voorop in de strijd. In het eerste kwart leidt dat niet tot een groot verschil tussen de ploegen.

Maar GasTerra Flames plaatst een run van 7-0 in het tweede kwart en het gat is geslagen. De wedstrijd lijkt dan ook richting de thuisploeg te kantelen. Na twintig minuten spelen is het 40-29. Dourisseau is de man dan aan de kant van GasTerra Flames. Thijs Vermeulen is dan topscorer door driemaal van ver de bal door het netje te laten glijden.

Het is overduidelijk dat Magixx Playing For KidsRights uit een ander vatje moet gaan tappen willen ze deze eerste wedstrijd nog willen winnen. Vooral meer als een team gaan spelen is het devies. Dat lijkt na een 6-0 run van GasTerra Flames niet te gaan lukken. “Wij hebben in de rust gesproken over de boxing out. Dat ging in de tweede helft een stuk beter”, verteld een meer dan tevreden Hakim Salem.

Daarna laat GasTerra Flames het een beetje lopen en binnen enkele minuten komen de gasten terug tot tien punten. Op de tribune zijn de eerste geluiden op te vangen dat de ruim 2500 bezoekers ontevreden zijn. Het tandem Dourisseau en Wesby nemen dan het voortouw en na drie kwarten leuk basketball is het 62-46 voor GasTerra Flames.

Ruim zeven minuten voor het eind deelt GasTerra Flames in luttele seconden de genadeklap uit. Een hele verre driepunter van Jessey Voorn wordt gevolgd door een block van De Randamie. Daarna gooit David Bell nog een driepunter en is het 68-48.

De laatste minuten zijn dan niet meer relevant en is de eerste overwinning binnen. Voor de gasten wordt het nu een stuk moeilijker.

Coach Michael Schuurs heeft een uitgesproken mening over Maurice Acker:”bij hem begint de aanval en hij valt de laatste twee wedstrijden enorm tegen. Hij speelt gewoon dramatisch slecht. Doordat de aanval bij hem begint is hij erg belangrijk voor ons. Maar goed ik gooi de handdoek nog niet in de ring”.

“Deze wedstrijd was voor ons een dikke voldoende en vooral de energie waarmee we hebben gespeeld spreekt me enorm aan. Het wedstrijdritme begint terug te komen en dat is belangrijk nu in de play-offs.”, aldus de winnende coach Hakim Salem.