GasTerra Flames – Nijmegen

GasTerra Flames zonder Turek tegen een volledige selectie uit Nijmegen. Dit is de eerste wedstrijd van Henry Bekkering tegen zijn vorige club.

In de eerste helft verdedigd Nijmegen heel effectief in een zone. Ze blijven goed in het spoor van de gastheren. Een onsportieve fout van Oudendag breekt de wedstrijd even en GasTerra Flames loopt uit naar acht punten.

Na de rust verdwijnt de voorsprong als sneeuw voor de zon. Oudendag brengt de teams op gelijke hoogte en daarna ontspint zich een run&gun-game. In het laatste kwart neemt Nijmegen een kleine voorsprong van vijf punten. Die houden ze lang in stand totdat Bekkering een driepunter schiet en het 62-61 is. Hij herhaalt het nogmaals en het is 65-61.

Ondertussen zijn Ellis, Haryasz en Oudendag naar de bank gegaan met vijf fouten. Na de driepunter mag Bekkering er ook bij gaan zitten. In de aanvallen daarna komen de teams nogmaals op gelijke hoogte en dan gaat de zoemer. De stand 66-66 staat er op het bord na de officiƫle speeltijd.

In de verlenging schieten Dourisseau, Bauscher en Ross de wedstrijd op slot. GasTerra Flames wint een wedstrijd die meer spanning dan goed spel heeft geboden. Opmerkelijk feit zijn de zeven spelers die voortijdig met vijf fouten naar de bank moesten.