GasTerra Flames revancheert zich van verlies in de NBB Beker

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Vier dagen na de halve finales van de NBB Beker staan de verliezers in deze halve finales tegenover elkaar in Martiniplaza. Beide teams waren favoriet om de finale te halen maar haalden het dus niet. Voor beide teams was de nederlaag zuur en zeker voor WCAA Giants wat een voorsprong van 21 punten weggaf.

Voor GasTerra Flames was het winnen van de NBB Beker een van de doelstellingen van dit seizoen. De andere doelstelling is de finale om het landskampioenschap halen. &quotWij willen Europees spelen en via de beker hadden we dit kunnen bereiken. Nu is er nog maar een weg en dat betekent dat overgebleven doelstelling is wat veranderd is. Finale halen is niet meer de doelstelling maar landskampioen worden&quot, aldus de voorzitter Rob Schuur.
&quotHet team was nog niet geheel klaar voor het toernooi. Dat valt mij te verwijten. Daarnaast hebben wij geen spelers die ervaring hebben met het spelen van zulke wedstrijden qua druk. Het is fijn om dat nu te zien en niet in de play-offs.&quot, aldus Marco van den Berg.

Deze wedstrijd moet het vertrouwen in eigen kunnen van beide ploegen weer een beetje doen opvijzelen. Vooral de start aan kant van WCAA Giants is zeer goed te noemen. Onder leiding van Tyrone Sally lopen de gasten uit naar maximaal negen punten. Uiteraard is de wedstrijd nu nog niet gelopen maar het spelbeeld is gunstig voor de mannen van Erik Braal. Opvallend zijn de slechte keuzes voor het schot van vooral Haryasz. Coach Marco van den Berg heeft wel een uitleg voor de verklaring van de slechte schotkeuzes in het team. “Het heeft gewoon te maken met dat er geen andere optie is. Zijn keuze is niet slecht”. In het derde kwart veranderd het aanvallende spel behoorlijk aan de zijde van GasTerra Flames en dat van WCAA Giants wordt minder. De inbreng van Sally wordt terug gebracht tot 2 punten in twintig minuten. In de eerste helft scoorde hij 15 punten. “We zijn aanvallend en verdedigend agressiever en meer samen gaan spelen. Dan komen we weer in ons ritme”, aldus Marco van den Berg. Halverwege het derde kwart verliest WCAA Giants de leiding. Na een run van 17-3 GasTerra Flames is aan de leiding en lijkt heel hard uit te gaan lopen. Zoals het vaak gaat in wedstrijden worden runs afgewisseld en de run van WCAA Giants brengt het gat terug tot onder de tien punten. Uiteindelijk blijkt het toch niet genoeg te zijn en gaat het team uit het zuiden weer het schip in. Dat mag toch wel weer als opzienbarend beschouwd worden. Het reboundoverwicht van de gasten was groot. Marco van den Berg heeft hier maar een woord voor over als reactie:”Schandalig!”. Ondanks de winst zijn er zorgen over de selectie. Naast Aron Roye die een botkneuzing heeft, zien ruim 3000 mensen Haryasz met pijn op het veld liggen. Hij heeft een botje in zijn voet gebroken. De kans op een terugkeer in het huidige seizoen is nihil. Dourisseau is er waarschijnlijk bij de laatste thuiswedstrijd wel weer bij.