GasTerra Flames – Rotterdam Challengers

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

De laatste wedstrijd van 2009 was in en tegen Rotterdam Challengers. Diezelfde tegenstander is de eerste in 2010. Voorafgaand aan de wedstrijd was er een toespraak tijdens een nieuwjaarsreceptie. De voorzitter sprak zijn zorgen uit over de stabiliteit van de FEB en een mogelijke topcompetitie tussen Belgische en Nederlandse teams. Verder wordt er gewerkt aan een scenario om de financiele impact van een Europees avontuur te beperken. In het verleden is dat altijd een flink verliesgevende activiteit geweest. Doelstelling voor het lopende seizoen is heel duidelijk het halen van de finale om het landskampioenschap.

Om uiteindelijk in mei op de Grote Markt het kampioenschap te mogen vieren moet je in de finale de beste zijn. Een eerste plaats op de ranglijst is een zeer goede uitgangspositie en dan dien je veel wedstrijden te winnen.

Wedstrijden winnen is tegen een ploeg als Rotterdam Challengers geen hele grote uitdaging. De ploeg uit Rotterdam speelt met alleen maar spelers met een Nederlands paspoort. Het is het begin van een vijfjaren-plan en nu leidt het vooral naar veel en grote nederlagen.

Talent zit er zeker wel in het team en een paar bekende gezichten speelden een verdienstelijke pot. Een al jaren in Nederland spelende Daniel Jones is een nuttige speler evenals Jeremy Ormskerk. De vervanger op zijn positie, Denis Sirbegovic, is een talentvolle guard.

Maar talent in de notendop is niet voldoende om de thuisploeg te frustreren. Gasterra Flames wil in de eerste helft de wedstrijd op slot gooien. Dat is na het eerste kwart al gelukt en na de rust komen Mark Peter Hof, Sander de Roos en Steve Ross veel in actie. Voor Steve Ross een ideale wedstrijd om een beetje in het ritme te komen na zijn blessure. Opvallend is dat Bas Roozendaal geen speeltijd krijgt. Marco van den Berg heeft hier een kort en krachtige uitleg voor. Speeltijd verdien je. Dat krijg je niet kado. Hij heeft slecht getraind de laatste weken.

De kwartstanden laten overduidelijk zien dat het klasseverschil groot is. Gasterra Flames heeft zich nooit zorgen hoeven te maken over de winst.

De lange man Matt Haryasz die inmiddels zijn plek heeft gevonden binnen het team zorgt in het eerste kwart voor de mooiste actie van de wedstrijd. Een steal aan de kop van de bucket en vervolgens een dunk waarbij hij over een tegenstander gaat.

Een rustig begin voor de thuisploeg voor de komende wedstrijd tegen Leiden. We zullen alleen echt wel beter moeten spelen willen we daar winnen,aldus Marco van den Berg.