GasTerra Flames – WCAA Giants Bergen op Zoom

De twee ploegen die op het affiche staan zijn natuurlijk zeer aantrekkelijk. De nummer 1 tegen de ploeg die graag bovenaan wil staan. De thuiswedstrijd van de WCAA Giants ging verloren tegen Gasterra Flames. Ruim 3400 mensen nemen de moeite om naar de Martiniplaza te komen voor wedstrijd twee tussen deze ploegen.

Marco van den Berg nam bij de vorige wedstrijd na afloop het woord zorgelijk in de mond wat betreft de rebounding en intensiteit binnen het team. Dat was de laatste wedstrijden wat minder. Direct vanaf het fluitsignaal van de wedstrijd tegen de WCAA Giants is hier niets meer van te merken.

De eerste vier minuten wordt er echt goed verdedigd en hebben de bezoekers geen enkele inbreng. Tyrone Sally breekt de ban met de eerste score voor zijn ploeg. 8-2 is het dan nog maar een klein verschil. Mede door een bom van Dourisseau gaat het richting 13-4 en lijkt zich al vroeg een verschil te ontstaan.

Wissels binnen het team van Gasterra Flames brengt de intensiteit omlaag. Waardoor WCAA Giants een beetje terug kan komen. De harde fout van Blue op Sally brengt de bank van WCAA Giants in de benen en Sally schuift de reclameborden in. Gelukkig zijn er geen blessures ontstaan uit deze situatie.

Tien punten verschil is in te halen en ondanks het spelbeeld zal WCAA Giants absoluut terug gaan komen. Bauscher en Haryasz blijven geen veertig minuten met scherp schieten. Vooral Tyrona Sally aangevuld met Jordan Collins houden de ploeg dichtbij en in het spoor van de gastheren. Waar Bauscher vooral in het eerste kwart zijn gezicht liet zien is het nu vooral de recente aanwinst.

Matt Haryasz krijgt het publiek op de banken en scoort in het tweede bedrijf veel. Na ruim een kwartier spelen heeft die al 19 punten achter zijn naam staan. Hij heeft de potentie om te domineren in de bucket. Zijn spel begint iedere wedstrijd beter te worden en dat kan het team een behoorlijke impuls gaan geven. Matt was een grote factor in de wedstrijd, aldus Marco van den Berg.

Een ruststand van 46-37 zegt nog helemaal niets over wie de pot zal gaan winnen. Dat zal niet lang na het begin van het derde kwart wel zo zijn. Een 10-0 run van de Gasterra Flames laat de score oplopen naar 60-43. Uiteraard Collins samen met Kimbrough doen nog wat terug. Collins wordt voor zijn ploeg de topscorer met 20 punten en Kimbrough komt tot 15 punten.

Snel na de scores van Bergen op Zoom volgt een 11-0 run van Gasterra Flames waarbij Bostain drie bommen door het netje laat glijden. De driepunter van Blue die niet echt in de wedstrijd zit brengt het grootste verschil op het bord van 26 punten en dan is de wedstrijd gespeeld.

Het laatste kwart wordt de score flink opgeschroefd mede omdat de verdedigende intensiteit behoorlijk is afgenomen. Begrijpelijk want de race is gelopen. De uitslag laat een overduidelijke overwinning zien voor Gasterra Flames maar of het de juiste verhoudingen weerspiegelt is absoluut niet te zeggen.

De statistieken laten een verschil van negen rebounds zien voor de thuisploeg. Opvallend is het grote verschil in assists tussen de ploegen. Meer dan 10 assists is al een veel maar een verhouding 13-23 is bijzonder. Het grootste verschil in de punten is terug te vinden bij de vrije worpen. Gasterra Flames heeft 13 maal vaker mogen aanleggen vanachter de vrije worplijn dan zijn tegenstander.

In het begin lukt het net niet helemaal waardoor ons ritme wordt gebroken. Dat ritme hebben we nodig. Grote complimenten voor de tegenstander want zij hebben een uitmuntende prestatie neergezet. Voor onszelf is het een goede reality check. Wij willen bij de eerste drie eindigen en zoals vanavond laat zien hebben we nog iets extras nodig om daar te komen, aldus Erik Braal.

Marco van den Berg vind dat zijn team de beste prestatie van het seizoen heeft geleverd. Zij zijn de moeilijkste tegenstander voor ons om tegen te spelen. Ik kan alleen maar tevreden zijn.