GasTerra Flames – Rudipis Litouwen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

BC Rudupis uit Litouwen is een onbekende in Europa maar timmert in eigen land al een aantal jaar flink aan de weg. Het team uit een dorp van 10.000 speelt alleen met Oost-Europeanen staat garant voor snel en effectief basketbal waarbij de potige kerels ook nog eens goed kunnen schieten.

De ploeg van Hakim Salem is uitgebreid met Jessey Voorn maar zal het vanavond wel moeten doen zonder Brian Defares. De Europese wedstrijden zijn vooral bedoeld om ervaring op te doen en het team te helpen richting een piekmoment.

Pieken doet de ploeg in de eerste helft in ieder geval niet. Zeker in het tweede helft valt de machine helemaal stil en schiet Rudupis voorbij en loopt het GasTerra Flames onder de voet. Prachtig effectief basketbal waarbij de Litouwse ploeg laat zien over talent te beschikken.

Na de rust lijkt de thuisploeg de motivatie gevonden te hebben en er flink tegen aan te gaan. Zoals Dourisseau het mooi verwoord:we wanted to crash the boards hard. GasTerra Flames komt door knokken, strakker verdedigen en vooral een zone-defense helemaal terug.

Vlak voor het einde is het gat nog maar twee punten en kan zomaar het dubbeltje de goede kant opvallen. Routinier Solenga blijft als enige nog overeind bij Rudupis en sleept zijn ploeg er vanaf de vrije-worplijn doorheen.

GasTerra Flames kan terug kijken op een redelijke wedstrijd maar wel een bittere nasmaak want een kwart iets minder verzwakken en er kan gewonnen worden. Desalniettemin zal de Europese campagne zwaar zijn. Einduitslag 77-82.