GasTerra Flames – SPM Shoeters

De twee beste teams uit de reguliere competitie staan nu in Martiniplaza voor de derde maal tegenover elkaar in de finale van de competitie. De focus in de voorgaande wedstrijden lag op de verdediging met lage scores tot gevolg.

Tai Wesley is een speler die in deze wedstrijden niet bepalend kon zijn. De defensie werd bij GasTerra Flames afgestemd op zijn aanwezigheid. Vanavond is alles anders en is dus ook Wesley ineens scorend heel erg aanwezig. In no-time heeft die al tien punten achter zijn naam staan. Tijdens de theepauze al zestien zelfs.

Mede door het scorend vermogen van Wesley kan SPM Shoeters even in het tweede kwart weglopen van zijn belager GasTerra Flames. Vijf punten wordt het verschil maximaal tussen de twee ploegen.

Tot aan de rust wisselen de ploegen regelmatig van leiding en blijft het spannend. Opvallend is de hoge score en het lijkt wel of beide ploegen de defensieve stellingen hebben verlaten. In de rust is het al 45-41.

In twee minuten na de break gaat het mis voor SPM Shoeters. Een paar scores op rij voor de thuisploeg en er ontstaat een echt gat. Van 49-41 gaat het naar 52-43 en dan begint het moeilijker te worden voor de gasten uit Den Bosch.

Als Akerboom dan twee fouten maakt waaronder een domme technische fout is het verschil gemaakt. Door deze situatie komt de formatie van Sam Jones ook al heel vroeg in kwart drie op vijf teamfouten. Het is een moment in de game die de wedstrijd open breekt. Cashmere Wright strooit dan met heel veel punten nog meer zout in de wonden.

Wright groeit in de tweede helft uit tot de held van de avond. Het schuttersfeest is nu echt geopend en de bekende schutters doen mee. Akerboom gaat los en verzamelt in hoog tempo 20 punten bij elkaar. Maar Wright is de man die na afloop zelfs 31 punten heeft gescoord.

In het laatste kwart komt SPM Shoeters nog terug tot zeven punten maar maakt geen kans meer op een overwinning. Het maken van fouten en hopen van missers vanaf de vrije worpen levert niets meer op. Of zoals Skelin het zei “je weet dat als je de ballen gewoon maakt in de vrije worpen loterij dat je wint”.

Na veertig minuten spelen is het dan GasTerra Flames die de serie weer leidt met 2-1. Het publiek is vermaakt in een uiterst aantrekkelijk aanvallend potje basketball met een 95-82 ongebruikelijke hoge score.

Over de score zijn beide coaches zeker niet te spreken. Sam Jones is echt boos en wil eigenlijk niets kwijt tijdens de persconferentie.

“Dit is beschamend! Het hele seizoen hebben we nog geen enkele keer 92 punten weggegeven! Maar nu dus wel, we moeten uitzoeken waar het mis ging en zijn klaar voor game 4”, aldus Sam Jones.

“Wij zijn blij met wat rust want we hebben nu 8 intensieve games in 17 dagen gespeeld. Het zal ons helpen om het eind te halen. Niet te vreden over onze defensie. Voor de trap op Wesley telkens te laat en 85 punten is simpelweg te veel. We gaan voor 60-70 maar niet zoveel als vanavond. Hopelijk valt de blessure van Craig O. mee maar hij vertelde aan de dokter dat zijn knie verdraaid is na een botsing met Arvin.”, verteld de winnende coach Skelin na afloop.