GasTerra Flames – SPM Shoeters

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

In een andermaal uitverkocht Martiniplaza gaat de serie tussen GasTerra Flames en SPM Shoeters verder. Voorafgaand aan de game wordt een vidoebericht getoond van Matt Haryasz. De center uit de laatste kampioensformatie van GasTerra Flames. Een teamgenoot van Haryasz destijds, Steve Ross, zit op de tribune.

Playoffs-basketball kenmerkt zich door veel intensief en meestal minder fraai basketbal. Maar mede door de intensiteit ontstaan er zo’n spannende potjes. Deze finale-serie is hier geen uitzondering op. Zo is deze game vijf is echt van begin tot eind bloedstollend spannend.

Geen van de ploegen geven elkaar de ruimte. GasTerra Flames heeft in kwart twee een voorsprong gehad van vijf punten. Dat was het moment dat de thuisploeg ook zijn tegenstander kon breken. Mede door veel missers vanaf de vrijeworp-lijn lukt dat niet. Opvallend is dat SPM Shoeters geen enkele vrije worp neemt voor de rust. GasTerra Flames kan alleen van dichtbij raak schieten tegen een goed percentage van 50%. Maar de driepunters vallen helemaal niet. Terwijl Farokhmanesh al drie bommen door het netje heeft gegooid.

Na de rust kan SPM Shoeters de thuisploeg kraken want het loopt uit naar een voorsprong van tien punten. Akerboom laat net als in voorgaande wedstrijden zien een echte schutter te zijn. Mede door zijn bommen loopt de ploeg weg naar 29-39. Vanaf dat moment moet GasTerra Flames in de achtervolging. “Dourisseau speelde als power forward en niet als forward, dat was mijn enige verandering om te proberen weer dichterbij te komen”, verteld Skelin na afloop.

Quinton Pryor vindt vervolgens als eerste het netje van ver. Twee bommen van hem zorgen ervoor dat de voorsprong van SPM Shoeters als sneeuw voor de zon verdwijnt. GasTerra Flames loopt in tot op 1 puntje als er nog ruim acht minuten te spelen zijn.

Akerboom vergroot weer het gat maar dat is andermaal kort. Na de vijfde fout van Wesley die met wel 1 punt van het veld gaat komt GasTerra Flames bijna weer op gelijke hoogte. “Ik vind het niet erg dat Wesley niet zo veel scoort, hij krijgt extra aandacht. Wij doen dat met Bekkering.”, aldus coach Jones.

De vrije worpen worden verzilverd door GasTerra Flames en vervolgens is het Slagter die met twee driepunters de ploegen weer op gelijke hoogte brengen. Wright maakt vervolgens twee vrije worpen en de leiding is terug bij de thuisploeg.

In die laatste vier minuten gebeurt er heel veel en de winnaar staat nog allerminst vast. Na een driepunter voor SPM Shoeters legt Gonzalvez ook aan voor een bommetje. De Martiniplaza houdt zijn adem in want valt die dan is het gat ineens vijf punten en nog maar 1:45 te gaan. De bal komt in de ring maar draait een beetje door de ring en springt er vervolgens weer uit. De supporters halen opgelucht adem.

GasTerra komt op gelijke hoogte na de transitie en dan zijn er twee onsportieve fouten van Aarts en Farokhmanesh die eigenlijk dan het verschil maken. De hele verre driepunter van Akerboom in de laatste seconden ten spijt. De fout van Farokhmanesh op Bekkering was een hele harde. Het toont in ieder geval hoe graag SPM Shoeters hier wilde winnen.

Na de botsing liggen de beide spelers lang gestrekt op de vloer en vooral Farokhmanesh ligt in zorgelijke toestand op het court. Er is zeker een kans dat hij komende dinsdag niet zal spelen. Uiteindelijk wordt hij van het veld gedragen.

Het schot van Akerboom is het laatste wapenfeit in game vijf. GasTerra Flames staat op matchpoint en heeft nu twee kansen om het karwei af te ronden. De kans op een overwinning in Martiniplaza was vandaag absoluut het grootst in deze serie.
“Mijn team heeft gewerkt, wij waren er klaar voor om hier te spelen. We kunnen nog steeds winnen dus we zullen zien”, aldus Sam Jones.

Ivica Skelin:”Zij speelden heel goed, schieten goed en zijn misschien qua scorend vermogen wel beter dan ons. Ze hadden absoluut een kans ons te verslaan. We waren misschien een beetje gelukkig vandaag”