GasTerra Flames – SPM Shoeters Den Bosch

In korte tijd staan GasTerra Flames en Den Bosch driemaal tegenover elkaar. De serie van ontmoetingen zou wel eens heel spannend kunnen worden. Twee duels zijn in het kader van de NBB Beker. Winst betekent weer een stap dichterbij een hoofdprijs dit seizoen.

De eerste horde te nemen voor GasTerra Flames is winnen van SPM Shoeters in eigen huis. Tijdens de laatste ontmoeting ging dat vrij eenvoudig. Mede ook omdat Tai Wesley amper in de wedstrijd voor kwam.

Vanavond kan Wesley ook niet de stempel op de wedstrijd drukken. Hij wordt zwaar verdedigd en regelmatig door twee spelers. Maar inside komt SPM Shoeters veel minder door inside dan GasTerra Flames.

De statistieken tonen ook aan dat de ploeg van Skelin veel meer van dichtbij schiet. Ondanks dat blijft de wedstrijd in de eerste helft close. Twee hard werkende teams waarbij er veel mooie aanvallen te zien zijn.

Ross Bekkering breekt de wedstrijd open na de rust. De eerste minuut is het tijd voor zijn show. Twee snoeiharde dunks zijn het begin van een run voor GasTerra Flames. Een run die GasTerra Flames een comfortabele voorsprong geeft. Na zes minuten spelen in het derde bedrijf is het 60-39.

Daarna is het SPM Shoeters wat probeert het gat te dichten. Kees Akerboom schiet een aantal ballen heel fraai binnen waardoor de achterstand slinkt tot 11 punten. In het laatste kwart doet Akerboom het nog een keer. Na zes bommen van Akerboom is het 66-57.

De evenknie van Akerboom bij GasTerra Flames heet Cashmere Wright. Hij trekt de kar zoals wel vaker dit seizoen. In de aanval amper af te stoppen. Terwijl het ook zichtbaar is dat hij niet geheel fit is. Hij wordt in de laatste minuten ook gespaard door Skelin. In de verdediging mag Wright gaan zitten maar in de aanval moet Coleman weer het veld ruimen.

Ondanks dat SPM Shoeters terug kwam in het laatste kwart tot negen punten gaan ze ruim ten onder in Martiniplaza. Vooral de constatering dat de ploeg inside niets in te brengen had is pijnlijk. De belangrijkste puntenmakers Gonzalvez en Wesley deden amper mee in het stuk.

Opmerkelijk is het ontzettende snelle vertrek van Skelin van het veld. Enkele seconden voor het eind pakt die al zijn tekentableu, schudt wat handen en beent vervolgens heen snel de zaal uit. GasTerra Flames wint deel een van het tweeluik met 77-66 en is nog absoluut niet zeker van een finaleplaats.

De gebruikelijke persconferentie verloopt wat anders dan normaal. In de laatste seconden voor het eind is het ongenoegen bij Skelin duidelijk zichtbaar. Tijdens het verplichte ritueel na afloop is het papier met de statistieken al uit frustratie een propje geworden.

“We hebben 39:22 minuten goed gespeeld maar dan geven we in een halve minuut veel te veel punten weg. Echt ongelovelijk. Nu is het een close game en we kunnen nu door deze laatste seconden onze finaleplaats verliezen”, aldus een boze en teleurgestelde Ivica Skelin.

Sam Jones vindt dat Groningen de wedstrijd heeft gedomineerd. “We hebben alleen het laatste kwart gewonnen maar goed zij controleerden de game. Wij maakten te veel mentale fouten en het team die het minst aantal mentale fouten maakt wint de wedstrijd. Maar goed 11 punten is te overbruggen. Drie punten per kwart is te doen. We zullen alleen wel goed moeten kijken hoe we vooral Wesley beter kunnen laten renderen onder de borden tegen GasTerra Flames”.