GasTerra Flames – Upstairs Weert

Groningen is twee keer beter dan ons op dit moment, aldus Oliver van Kempen. Een mooi compliment richting het team van GasTerra Flames. De score is hoog en had zeker nog hoger kunnen uitvallen.

De wedstrijd begint een paar minuten later vanwege een speler van Upstairs Weert die de verkeerde kleur t-shirt onder zijn tenue draagt. Hij wordt gewisseld en dan kan de wedstrijd van start.

GasTerra Flames begint zeer productief maar veel ballen gaan er net niet in. Hierdoor kan Upstairs Weert bij blijven. Toch is uit het spel van de tegenstander op te maken dat ze niet in de race zullen blijven tot het eind. Er zijn inside veel fouten nodig om de gastheren af te stoppen. De afsluiting van het eerste kwart is bijzonder. Tim Blue, net buiten de middencirkel, gooit de bal richting basket vanwege de tijd en hij valt zowaar door de ring! Eindstand na dit kwart is 34-25.

Negen punten verschil wordt even snel terug gebracht tot enkele punten dankzij een 5-0 run van Upstairs Weert. Maar daarna is het woord weer aan GasTerra Flames waarbij Haryasz de bal even door de ring wil duwen maar jammerlijk mist. De laatste minuten vallen er alleen nog maar driepunters en bij de rust is de voorsprong voor GasTerra Flames opgelopen naar 16 punten.

De dunk van Dourisseau is het begin van een 6-0 run van GasTerra Flames en daarna kunnen de boeken eigenlijk dichtgeslagen worden. Onze opdracht was om zo lang mogelijk in de wedstrijd te blijven. Maar dan hebben zij een 6-0 run en zie je de kopjes al naar beneden hangen op weg naar de bank. Dan is het mijn taak om ze nog mentaal op te beuren. Dat is dan toch het breekpunt in de wedstrijd, vind Oliver van Kempen.

Marco van den Berg is zeer tevreden over het duo Jason & Jason. Dourisseau haalt heel goed de angel uit het spel door Palmer te neutraliseren en Ellis pakt weer vele rebounds.

Na die run gaat het heel hard met de score en is de weerstand van Upstairs Weert inderdaad gebroken. Na dertig minuten zuivere speeltijd is het 86-59. Het laatste kwart begint met twee dunks voor Bas Roozendaal. Matt Haryasz zorgt voor de 101-68 op vier minuten voor het einde.

De manier waarop het team speelt maakt de verwachtingen voor de titel groot voor GasTerra Flames. We hebben inmiddels al twee maanden niet meer verloren. We hebben 19 overwinningen uit 21 wedstrijden. Maar wij nemen het k-woord niet in de mond. Dat is de toekomst en het gaat om het nu., aldus Marco van den Berg.

Oliver van Kempen oogt tamelijk laconiek over de grote nederlaag en deelt vooral complimenten uit aan de tegenstander. Met volle overtuiging en ondersteunt door een lach verteld hij zijn visie. We hoeven ons niet te schamen. Wij hebben ons best gedaan maar Groningen is van Europees topniveau. Zij hebben alles als in de zin van geld, dure Amerikanen en slimheid. Voor ons gaat het alleen nog maar om het kunnen verrassen in de play-offs.