GasTerra Flames – Wijchen

Een drukke week voor de GasTerra Flames met eerst een Europese wedstrijd vervolgens de NBB Beker en nu weer een competitie-wedstrijd. Niet de minste want de tegenstander is er een uit de subtop. Wijchen knokt met Leiden en Den Bosch om de derde plek in de competitie.

De Magixx zijn al jaren een angtgegner voor GasTerra Flames. Het collectief wat dit seizoen is gesmeed door Michael Schuurs is ook weer goed. De ploeg legt ook in deze competitie-wedstrijd GasTerra Flames het vuur aan de schenen.

Vooral Richard is in de eerste helft lekker op dreef en komt tot 17 punten al. “Richard vermoordde ons bijna met soms hele moeilijke ballen.”, aldus coach Skelin.

GasTerra Flames neemt een paar keer afstand in de eerste helft, zelfs even 12 punten maar komt nooit echt los. Heel snel daarna komen de Magixx langs zij. Vooral het afstandsschot is veel beter bij de bezoekers.

“Ik vind het goed dat we nooit opgaven.”, vindt Schuurs. “We kwamen nooit los en bij 12 punten konden we ze ook niet breken. Daardoor bleef het een taaie wedstrijd voor ons. “, vult Skelin aan.

Na de rust plaatst GasTerra Flames een 6-0 run en heeft het de leiding in de game weer terug.

De ploeg van Schuurs doet het gewoon goed. Vandaag tegen GasTerra Flames is Richard lekker op dreef. Bij de rust al 17 punten achter zijn naam. Cashmere Wright is de topscorer bij de Flames. Nadat de thuisploeg de leiding heeft overgenomen komt het nooit meer achter te staan. De Magixx blijven dichtbij en in de laatste minuten van de game wordt het billen knijpen.

In een productief laatste kwart zijn het vooral Wright en Richard die heel veel scoren. Het gebruikelijke fouten maken, hopen op een misser en dan voor de break gaan levert niet genoeg meer op voor de Magixx.

“We moesten de gehele wedstrijd gefocust zijn.”, aldus Skelin. Zijn ploeg staat nu mede door het verlies van Zwolle bovenaan de ranglijst.

Komende week wordt er meer duidelijk over de financiële situatie bij GasTerra Flames en Robinson. De voorzitter gaf aan dat ruim een maand geleden er wel een bod is gedaan richting de speler. Eind deze week loopt het contract met Robinson af. Wordt dan een interessante situatie want er zijn maar vier Amerikanen speelgerechtigd voor een DBL-wedstrijd. Bij het aanblijven van Robinson staat er dus elke wedstrijd een van de duurdere spelers verplicht aan de kant.