GasTerra Flames – Landstede Zwolle

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Het is de week waarin Landstede Zwolle zich kan meten met de top van Nederland. In Den Bosch leverde dat geen succes op. Naast een verlies raakten de Zwollenaren de koppositie in de DBL ook kwijt. GasTerra Flames profiteerde optimaal van die nederlaag en kan nu in eigen huis die plek nog steviger in handen krijgen.

Cashmere Wright lijkt heel goed te begrijpen wat je daarvoor moet doen. Winnen uiteraard en dat doe je door meer punten te scoren als je tegenstander. Hij laat even in de eerste twee kwarten zien hoe je dat doet. Bijna elke bal uit zijn handen glijdt door het netje. Mede door twee driepunters van hem hebben de GasTerra Flames een formidabele start. Een 14-2 run minder dan vier minuten maakt het dat Zwolle direct achter de feiten aanloopt.

“Dit is mogelijk zijn beste performance tot nu toe. Afgelopen zondag tegen Magixx was hij ook al goed bezig”, volgens coach Skelin.

In het tweede kwart lopen de mannen van Herman van den Belt wel iets in maar niet genoeg. Tiller laat zien wel een schutter te zijn maar wordt zwaar verdedigd. De andere scorer Stommes komt ook moeilijk aan zijn punten en zo is er een ruststand van 48-28.

Het verschil blijf rond de 20 punten schommelen en daar veranderd in de tweede helft weinig aan. Opvallend is het enorme verschil in rebounds na afloop van de game. Alle jeugdspelers bij GasTerra Flames krijgen speeltijd en vooral Van der Ark mag behoorlijk veel spelen.

Zonder enige vorm van spanning in deze wedstrijd gaat Zwolle uiteindelijk kansloos ten onder. “We hadden totaal geen kans. Het is nooit fijn om te verliezen en we hadden vooraf het gevoel hier wel een overwinning te kunnen stelen. Maar na de eerste minuut waren we uitgespeeld. Totaal niet te begrijpen daarom is Herman ook nog bezig in de kleedkamer”, vertelt assistent-coach Mark van Schutterhoef.

GasTerra Flames heeft nu nog een lastige pot te gaan in Friesland en dan een korte break. Zwolle speelt nog een lastige pot tegen Magixx. Hopelijk wordt die pot wel omgezet in winst want anders is het wel een teleurstellende week voor de ploeg.

De formatie van Skelin won voor de dertiende keer op rij in de DBL en presteert dus zeer goed en staat inmiddels terecht bovenaan de ranglijst.

“In Leeuwarden wordt een moeilijke pot. Zij zijn er altijd op gebrand van ons te winnen. De rivaliteit van Groningen tegen Friesland. Daarnaast een gladde vloer ongeschikt voor basketbal en een hoge luchtvochtigheid. Als je daar begint de zweten is de vloer daarna een ijsbaan. “, een kritische noot van Ivica Skelin.