GasTerra Flames – ZZ Leiden (game 6 finale play-offs)

Een week lang is er in Groningen uitgekeken naar de do-or-die-game van het seizoen. Martiniplaza stijf uitverkocht en gevuld met 4350 mensen.

GasTerra Flames heeft nog geen thuiswedstrijd verloren deze play-offs maar ook nog geen enkele uitwedstrijd gewonnen. Deze thuiswedstrijd moet gewonnen worden want anders eindigt het seizoen zeker zonder de hoofdprijs.

De druk en spanning voel je in de hal maar je ziet het ook bij de spelers. Het maakt deze wedstrijd tot een echte play-off game. Het spel is ook om te smullen. Misschien niet hoogstaand maar door de intensiteit en spanning meeslepend.

GasTerra Flames en ZZ Leiden doen niets voor elkaar onder in de eerste helft. Worthy de Jong en Jason Ellis zijn de smaakmakers van die eerste 20 minuten die eindigt in 30-30. Een lage stand maar de twee beste teams in de competitie kunnen ook stevig verdedigen.

Na de rust is het GasTerra Flames onder leiding van Jason Dourisseau wat een gat slaat van negen puntjes. In de eerste helft was het verschil nooit groter geweest dan drie punten. Halverwege het derde kwart lijkt GasTerra Flames los te komen van zijn tegenstander.

Beide teams zijn verdedigend goed en spelen echt als een team, aldus Van den Berg. Die teamspirit komt terug aan het eind van het kwart en bij het begin van het laatste kwart is het verschil nog maar vier punten.

Vier punten is geen probleem zeker doordat we hard werkten. Maar daarna gingen we niet door., aldus Toon van Helfteren.

In de laatste vijf minuten is het gat te groot geworden voor ZZ Leiden om nog een kans te maken op de overwinning. Beide teams spelen nu morgen de finale van de finale.

Een prachtig slot van de competitie, goed voor het Nederlandse basketball, aldus de winnende coach. Toon van Helfteren kijkt nuchter vooruit:Dit was gewoon een wedstrijd, morgen weer een wedstrijd en zou mooi zijn om die te winnen. Tot nu toe winnen de thuisploegen hun wedstrijd dus dat gaat we morgen weer proberen.