gesprekken met McGuthrie, Spinks en Van de Belt

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Na afloop van de wedstrijd Amsterdam – Zwolle sprak ik met McGuthrie, Spinks van Amsterdam en Herman van de Belt coach van Zwolle.
Joe Spinks vertelde dat het team momenteel behoorlijk problemen heeft gemotiveerd te blijven. De tegenstand is dit jaar minder dan de afgelopen vier jaar en ze raken verveeld. Ze kijken heel erg uit naar de play-offs. Er zijn nog genoeg kansen om kampioen te worden. Volgens Joe was Toroman een zeer goede coach. Ondanks dat het defensief minder is als bij Boot scoren we ook meer en winnen we dus nog steeds. Chris McGuthrie speelde niet zoveel in de wedstrijd. Het gaat weer redelijk goed met zijn rug maar hij speelde minder vanwege een beslissing van de coach. Hij is er stellig van overtuigd dat Amsterdam weer kampioen zal worden. Hij sprak niet over de verveling waar Spinks het over had. Hij vond het geen probleem dat die minder speelde. McGuthrie is ook zeer te spreken over Toroman en vindt het meer aanvallende systeem zeer prettig.

Volgens Herman van de Belt had Zwolle moeten winnen. Gelijk heeft die. Ik zei tegen hem van als Zwolle nou in het tweede kwart beter had gespeeld dan… Nou dat maakte allemaal niet uit zei hij want uiteindelijk is het toch 82 – 81. Het realisme van Herman. De doelstelling van Zwolle is om over vijf jaar kampioen te worden. Ik vroeg hem nog hoe het gaat met de amerikanen. Hij is zeer tevreden of de spelers alleen verwacht hij meer van de nederlanders.