Grasshoppers – Den Helder

Afgelopen zaterdag kwam de ongeslagen koploper en grote kampioenskandidaat Den Helder op bezoek in Katwijk. Na een 24-61 ruststand werd het uiteindelijk 52-109. Grasshoppers begon de wedstrijd goed. Een score plus bonus en een driepunter van
Carola de Jong zorgde voor een 6-4 voorsprong. Deze was echter van korte duur, want het fysiek en conditioneel sterke Den Helder plaatste een tussensprint en 5 minuten later was de tussenstand 8-20. Via 10-32 was het slotakkoord voor Talia Versteeg: 15-32.
Het begin van het tweede kwart was nog hoopgevend, want door scores van Colleen White werd het 22-34 na 4 minuten spelen. Den Helder echter deed er nog een schepje bovenop, verdedigde scherp en drukte tegen een hoog percentage af, waardoor de ruststand 24-61 werd. Het speelbeeld van de tweede helft was eigenlijk een kopie van de eerste: Grasshoppers grossierde in veel balverlies, waar Den Helder weer dankbaar gebruik van maakte. Via scores van internationals Karen Heinen en Naomi Halman werd het al snel 28-80. Den Helder bleef het initiatief houden en Grasshoppers had moeite met de strakke verdediging. Toch gaven de Katwijksen niet op want aan het begin van het vierde kwart was de stand 38-87 door een driepunter van Carola de Jong en scores van Colleen White. Aan Grasshoppers kant deden junioren Nadine Sluys (18 jr) en Willemieke Zwaan (17 jr) mee. De laatste kreeg een beloning met een geslaagde 3 punter in de laatste seconden van de wedstrijd. Terecht was Den Helder winnaar en de teller stopte bij 52-109. Scores: Nadine Sluys 2, Willemieke Zwaan 3, Corinda van Velzen 3, Kee Brinks 4, Talia Versteeg 7, Carola de Jong 13 en Colleen White 20. Coach Mulder zag in de aanloop naar deze wedstrijd de bui al hangen: “Naast onze 4 blessures, moest er een speelster werken en waren er twee ziek / afwezig geweest. Tel daarbij op dat Den Helder topfit was en nog ongeslagen, dan weet je dat het heel erg zwaar gaat worden. Het was erg jammer te constateren dat we te veel balverlies hadden en dat daardoor de tegenscore onnodig hoog opliep. Zaterdag spelen we in Groningen, dat is de eerste van 3 opeenvolgende wedstrijden waarin we tegen ploegen in ons rechter rijtje moeten spelen. We moeten de moed niet opgeven maar blijven strijden, zeker nu er veel dingen tegen ons zijn.”