MPC Celeritudo – Grasshoppers

De uitwedstrijd in Groningen tegen MPC is na een kleine voorsprong bij rust (33-34) ruim verloren gegaan: 93-59. De kleine en smalle formatie van coach Rene Mulder zakte na een aanvankelijk goed gespeelde eerste helft in de tweede helft volledig in elkaar. Groningen begon sterk aan de wedstrijd en het is Amerikaanse Bryant die van zich liet horen: 12-5. Door scores van Colleen White en juniore Ilse van de Oever komt Grasshoppers terug in de wedstrijd 15-15. Wederom was het Bryant (die iets goed te maken had na een slechte voorstelling in Katwijk) die samen met mede-Amerikaanse Wojdowski ervoor zorgden dat Groningen het eerste kwart winnend afsloot: 23-19.

Het tweede kwart was het kwart, qua score, voor de zieke Talia Versteeg. Zij scoorde 10 punten op rij en hield Grasshoppers in de race: 29-29. Het waren Ilse van de Oever en Kee Brinks die de ruststand bracht op 33-34 in het voordeel van Grasshoppers. De tweede helft was het zaak om aanvallend slimmer te spelen en de verdediging aan te scherpen. Wel waren het Carola de Jong en Colleen White die al met 3 fouten van de (te) scherp fluitende scheidsrechters in de foutenlast zaten.

Een uitermate slap begin van de tweede helft (Grasshoppers kreeg 5 eenvoudige scores tegen) bleken de kanteling van de wedstrijd in te houden: Van 33-34 liep Groningen uit naar 43-36 en 53-40. Colleen White zat uit voorzorg met 4 fouten aan de kant en het was Talia Versteeg die samen met Ilse van de Oever ervoor zorgden dat het laatste kwart ingaat bij 64-44. Bryant ( 44 pnt) en Wojdowski (22 pnt) waren niet meer te stoppen. In het laatste kwart is het Marloes van Klaveren die alle schroom van zich afgooit en er twee driepunters erin gooide. Veel hielp het helaas niet, en Groningen won de wedstrijd dan ook terecht: 93-59.

Scores: Kee Brinks 2, Carola de Jong 6, Marloes van Klaveren 6, Colleen White 10 (10 reb), Ilse van de Oever 16 en Talia Versteeg 19. ” Helaas was onze uitgedunde groep (7 totaal incl. 2 zieken) niet bij machte op het goede spel van de eerste helft door te trekken In de rust zagen we allemaal kans om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Het is dan ook voor een ieder teleurstellend dat het verschil in de tweede helft zo enorm oploopt.” Aldus coach Mulder. Komende zaterdag spelen de dames thuis tegen DAS uit Delft. Deze ploeg heeft evenveel punten als Grasshoppers en de dames rekenen op veel steun van het publiek.