Grasshoppers – Wildcats

Zwaar bevochten overwinning van Grasshoppers Dames 1 tegen Wildcats: 81-80. Twee zeer aan elkaar gewaagde ploegen stonden in Cleijn Duin tegen over elkaar. Ze gaven elkaar geen duimbreed toe. Na een 43-40 ruststand waren het de Katwijkse dames die in een spannende slotfase de overwinning naar zich toetrok: 81-80. Grasshoppers begon goed aan de wedstrijd en nam middels scores van Talia Versteeg en Erica Brizendine een voorsprong ( 7-6 en 12-10). Daarna was het getalenteerde jonge Wildcats wat de klok sloeg, want van 12-12 werd het via 14-20, ondanks een mooie driepunter van Corinne Manuputty 21-24 aan het eind van het eerste kwart. Wilcats leek iets uit te lopen (23-30) maar driepunters van Talia Versteeg en Carola de Jong bracht beide ploegen weer in evenwicht: 31-31. Vervolgens waren het vrije worpen die de klok sloegen. Beiden ploegen scoorde veelvuldig vanaf de vrije worplijn, en het was Carola de Jong die met een score plus benutte bonus de stand op 43-40 in het voordeel van Grasshoppers bracht. Wildcats startte scherp na rust: 43-47,maar scores van Colleen White en Erica Brizendine brachten de ploegen weer in evenwicht. 51-51 was ook direct de laatste score van Erica Brizendine, die met haar actie op een lichaamsdeel van een tegenstander kwam en daarbij haar enkelbanden scheurde. Een tweede (na de knieblessure van Sanne van Bohemen) tegenslag voor het team van coach Rene Mulder. Erica’s vervangster, juniore Jamie Vletter, speelde echter een puike partij. Haar score gevolgd door een driepunter gaf de tussenstand 56-53 in het voordeel van Grasshoppers op het bord. Colleen White en Jamie Vletter bepaalde de score op 62-55 aan het einde van het derde kwart. Wildcats gaf echter niet op. Internationals Biesters en Kodde zorgden er samen voor dat de ploeg uit Nijmegen weer terug kwam in de wedstrijd en zelfs met nog 5 minuten te spelen voorkwam met 67-65. Een driepunter van wederom Jamie Vletter en Grasshoppers stond weer voor 68-67. Vervolgens waren het Dinnissen en Van Hooydonk die de stand weer omdraaide 68-71. Carola de Jong met een driepuntschot met bord en met 3 minuten te spelen was de stand weer gelijk 71-71. Via 75-71 werd het 76-75. Coleen White zorgde met 2 vrije worpen voor 78-75 en de finale (laatste minuut) brak aan. Nijmeegse schutter Sinnema scoorde een 3 punter, waarna Corinne Manuputty foutief werd afgestopt tijdens een drive naar het bord toe. Zij scoorde het punt, maar ook de vrije worp. 81-78. Biesters scoort dan nog voor Nijmegen 81-80, waarna Kee Brinks met nog 4 seconden op de klok de wedstrijd bijna kan beslissen middels vrije worpen. Zij mist echter beide keren, waarna Wildcats nog 1 poging neemt, maar dat schot mistte elke richting. Eindstand: 81-80. Scores: Kee Brinks 2, Corinne Manuputty 6, Carola de Jong 13, Jamie Vletter 13, Talia Versteeg 14, Erica Brizendine 15 en Colleen White 18. “Een hele knappe team-overwinning” aldus coach Mulder die tevens aangaf trots te zijn op zijn meiden. “De groep is weer aan het groeien en wilde zeker zich van het slechte spel van vorige week revancheren”. Wildcats is een met ons vergelijkbare ploeg , echter met nog veel meer lengte. Met het wegvallen van Erica , is het juiste een extra compliment aan de ploeg hoe ze daar mee omgingen. Met name Juniore Jamie Vletter speelde een puike partij. Op het einde van de wedstrijd hadden we wel twee keer de hulp van het bord nodig om te scoren, maar dat doet niets af aan de goede prestatie van de groep.