Hanzevast Capitals – Aris Friesland

Voor Aris Friesland is er niets meer te behalen want ze kunnen niet meer stijgen op de ranglijst waardoor er geen kans meer is op het halen van de play-offs.

Een week rust en vervolgens een thuiswedstrijd doet de ploeg van Pep Claros meestal wel goed. Vaak wint de ploeg dan ruim en overduidelijk van de tegenstander. Zoals vanavond tegen de nummer tien.

Hanzevast Capitals start met een 11-0 run in de eerste drie minuten. Aris Friesland mag terugkomen tot 13-9 en dan is de wedstrijd voorbij. Mason en Heinen scoren vier driepunters en dan is het weer 31-17.

De tweede kwart is een exact kopie van de eerste kwart. Aris Friesland is niet in staat om tegenstand te bieden en Hanzevast Capitals loopt hard uit. Merkwaardige call is de schotklok-overtreding op eigen helft voor de Hanzevast Capitals. Topscorers halverwege zijn Sneed met 7 punten en Heinen met 13 in totaal.

In de laatste twee kwarten laat vooral Rein van der Kamp zien dat hij een goede speler is. Een aantal driepunters en gedreven om er toch nog iets van te maken. Helaas wordt hij niet voldoende ondersteund door zijn teamgenoten. De 21-8 run in zes minuten voor Hanzevast Capitals zegt genoeg.

Het team van Pep Claros scoort soepel en heeft weinig moeite met de tegenstander maar speelt zeker niet groots. De 41 punten voor Aris Friesland in 25 punten is zeker niet slecht maar dat had er minder kunnen zijn. Strak verdedigen zit er zeker nog niet in en de coach wijt dit onder andere de terug gekeerde spelers. Jansen, Rhymer en Grunheid zijn nog zeker niet op hun oude niveau.

Grunheid wordt op drie minuten voor het einde met een warm onthaal verwelkomt. Komende week wordt verwacht dat Zdravkovic weer een beetje kan trainen evenals Mladenovic. Pep Claros verbaasd zich over Pavel Englicky. Vrijdag kwam hij op krukken binnen gelopen en vanmorgen stond hij zonder krukken een balletje te gooien.

Tijdens de persconferentie wordt Tony van der Bosch gevraagd wat hij van de wedstrijd vindt. Welke wedstrijd?, is zijn retorisch antwoord.

Wij proberen altijd ons stinkende best te doen maar Groningen heeft ons als enige niet onderschat. De triple-trap en switch op Kimbrough en Sneed werkte goed voor hun. Als alle spelers van Groningen fit zijn kunnen ze alle teams verrassen, aldus Tony van der Bosch.

Pep Claros is blij met de overwinning maar weet ook dat de komende drie wedstrijden heel belangrijk zijn. Een zware week met EiffelTowers en MyGuide als tegenstanders. Hij ziet bij bepaalde spelers dat ze niet gelukkig zijn. Reden zou kunnen zijn dat een aantal spelers wachten op hun salaris.

De felbegeerde tweede plaats is in ieder geval uit zicht verdwenen. Maximaal haalbaar is plaats drie en dat zal nog een zware opgave gaan worden.