HanzeVast Capitals – Astronauts

Facebooktwitterredditpinterestlinkedintumblrmail

Een paar dagen na de teleurstellende wedstrijd tegen de Matrixx Magixx komen de alweer Astronauts op bezoek. Deze tegenstander gaf in eigen huis de HanzeVast Capitals een enorme nederlaag. Vanavond is er de mogelijkheid om sportief wraak te nemen voor de ploeg van Boot.

Wraak nemen lukt en eigenlijk heeft HanzeVast Capitals nooit echt een probleem gehad met de ploeg uit Amsterdam. Behalve in het eerste kwart lukt het nog niet zo. De bezoekers nemen een voorsprong van acht punten dankzijk de bommen van Wessels. Een probleem voor Joe Spinks dient zich direct al aan want Glavinic scoort in een paar seconden twee keer een aanvallende fout. Het lijkt alsof hij nu zelf de wedstrijd al wil beslissen.

Als Glavinic op de bank gaat zitten is het eigenlijk voorbij voor de Amsterdammers. De achterstand van 2 puntjes wordt in het tweede kwart omgezet naar een voorsprong. HanzeVast Capitals neemt met vijf driepunters flink afstand en bij de thee is het gat elf punten.

Zo gemakkelijk als de ploeg uitloopt zo makkelijk geeft het de puntjes ook weer weg. Het derde kwart geeft voor een paar minuten hetzelfde beeld als de vorige wedstrijden. De man of the match Gatis Melderis vertelt dat het oplossen van deze fase de doorslag geeft voor winst of verlies. Soms duurt het oplossen van deze fase twintig minuten en soms twee.

Wat is Melderis vandaag belangrijk voor de ploeg. De momenten dat Amsterdam in het momentum lijkt te komen en langszij zou komen staat hij er. Telkens als zon moment aanbreekt schiet Gatis Melderis een driepunter binnen.

Het zijn belangrijke punten die zo worden gemaakt want Amsterdam komt nog terug tot drie punten in het vierde kwart. Maar Amsterdam kan het niet afmaken. Zeker niet als Chavis en Glavinic met vijf fouten op de bank moeten gaan zitten.

De diepte in de ploeg uit Amsterdam ontbreekt. Als je de statistieken erbij pakt zijn zeven punten van bankzitters erg mager. Verbetering cq. versterking lijkt er aan te komen. Vanavond had er een Amerikaan bij moeten zijn maar Spinks heeft dat uitgesteld want hij wilde alleen met Groningen bezig zijn. De verwachting dat de nieuwe speler dan een dag later zou komen is onjuist. Het is niet duidelijk wanneer die komt en wie het is. Vreemde situatie net zoals de nieuwe Russische center. Hij is fysiek aanwezig maar lijkt geen rol te spelen in het team.

De Nederlandse inbreng bij Amsterdam is zeker niet slecht en de doorbraak van Stefan Wessels is zeer positief. Helaas is het vanavond allemaal net te weinig en baalt Spinks.

Joe Spinks vindt dat zjin team had kunnen winnen. Vooral in de laatste minuten waren er nog wel kansen. In de Verenigde Staten noemt men dit moneytime en coach Boot gelooft hier niet in. Hij is blij met de overwinning.

De ploeg van Boot mag zich nu op gaan maken voor een veredeld trainingspotje tegen Akrides uit Ijmuiden voor de NBB Beker.